20 skvělých dokumentů, které Netflix přidal za poslední týdny

Foto: Netflix

Netflix drží tempo, které mohou konkurenční streamy jen závidět. Kromě hromady originálních seriálů a filmů s jistou pravidelností zásobuje diváky svými dokumenty. Jen za necelé dva měsíce se jich urodilo více jak dvacet. Mezi ty nejlepší jsme zařadili třeba Éru samurajů, celovečerní dokument o fotbalistovi Pelém, snímek mapující obří americký univerzitní skandál nebo seriál o skutečných pirátech z Karibiku.

Bernardovi hrobníci

Bernardovi jsou pohřebáci, kteří se umí pěkně dohádat, ale mají dobré srdce. Reality show o tom, jak pomáhají truchlícím rodinám rozloučit se s blízkými za rozumný peníz.

Biggie: I Got a Story to Tell

Dokument se vzácnými záběry i velmi osobními rozhovory vzdává hold rapperovi, který si říkal The Notorious B.I.G., a sleduje jeho cestu od dealerství až na rapový trůn.

Earth: Den na zázračné planetě

Tohle úchvatné pokračování filmu „Země“ nešetří nádhernými záběry zázraků, které jsou každý den k vidění na spoustě míst naší planety.

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků.

F1: Touha po vítězství – 3. řada

Pohled na nelítostné závody Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni.

Hausbót – minisérie

Dva muzikanti vymyslí odvážný projekt, jak předělat hausbót zemřelého zpěváka na kreativní hudební prostor. Zruční sice moc nejsou, ale nadšení jim opravdu nechybí.

Made You Look: Příběh padělaných uměleckých děl

Příběh o chamtivosti, tvrdohlavosti a neuvěřitelnému podvodu ve světě umění začíná ve chvíli, kdy jedna žena přinese do newyorské galerie dosud neznámá umělecká díla.

Nevenka: Výkřik do ticha

Nevenka Fernández, žalobkyně v prvním úspěšném španělském soudním procesu s politikem obviněným ze sexuálního obtěžování, se po 20 letech konečně rozhodla promluvit.

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil – minisérie

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. Sonda do jednoho z nejtemnějších míst Ameriky od tvůrce dokumentu „Výpověď Teda Bundyho“.

Nurejev

Dokument, který sleduje život tanečníka Rudolfa Nurejeva od skromných začátků po útěk na Západ a který obsahuje dosud nepublikované záběry.

Pelé

Na pozadí bouřlivých dějin Brazílie se odvíjí mimořádné životní osudy talentovaného fotbalisty, ze kterého se stal národní hrdina. Dokument o legendárním Pelém.

Podmáznuté přijímačky

Dokument o strůjci podvodu, díky kterému se děti bohatých a slavných dostávaly na nejlepší univerzity v USA. Založeno na rekonstrukcích skutečných událostí.

Provazochodkyně nad Prahou

Přechod provazochodkyně Tatiany Mosio-Bongongy přes Vltavu přesáhl zdaleka rozměr pouhého „spektáklu“ pro diváky a média.

Psí zásahovka – 1. řada

Jas Leverette z centra Cali K9 cvičí psy různých ras a řeší problémy v jejich výchově. Tenhle trenér z Oaklandu zvládne každého psa i majitele.

Tvůj souboj s divočinou: Poprask na safari – interaktivní

Z rezervace uprchla divoká zvířata! Spolu s Bearem Gryllsem je v tomhle interaktivním speciálu musíte pochytat a oplocení rychle opravit.

Univerzita poslední šance: Basketbal – 1. řada

Basketbalová edice „Univerzity poslední šance“ začíná na palubovce ve východním Los Angeles, kde se zapálený trenér snaží dostat ze svých svěřenců to nejlepší.

Vražda mezi mormony

V mimořádném snímku podle skutečného zločinu nabyde riskantní operace vražedných rozměrů a do základů otřese církví na celém světě.

V podezření: Případ Wesphael – minisérie

Foto: Netflix

Dokumentární seriál o ostře sledovaném případu belgického politika Bernarda Wesphaela, který byl v roce 2013 obžalován z vraždy svojí manželky.

Země svobody: Amerika jinýma očima – minisérie

Will Smith přináší pohled na nikdy nekončící boj za rovnoprávnost podle 14. dodatku americké ústavy, při kterém často umírali lidé.

Ztracené království pirátů – 1. řada

Tenhle dokumentární seriál sleduje skutečné piráty z Karibiku, kteří drancovali světová bohatství, ale založili i překvapivě rovnostářskou republiku.

Pokračuj na minulý přehled nejlepších dokumentů na Netflixu