16 výborných filmů, které zmizí z HBO GO na konci března

Foto: Paramount Pictures, Warner Bros., Sony Pictures

Z nabídky HBO GO zmizí na konci března poměrně zajímavá porce filmů. Diváci mají poslední šanci podívat se na kultovního Forresta Gumpa, skvělou vesmírnou komedii Galaxy Quest nebo nejnovější Tarantinův biják Tenkrát v Hollywoodu. Vybrali jsme celkem šestnáct nejlepších filmů, které budou na HBO GO dostupné pouze do 31. března.

Auta

Foto: Disney

Když se začínající závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní.

2 zbraně

Posledních 12 měsíců jsou agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Robert „Bobby“ Trench a důstojník Americké námořní rozvědky Marcus „Stig“ Stigman  i přes vzájemné antipatie odsouzeni nehnout se od sebe téměř na krok.

Favoritka

Začátek 18. století. Anglie je ve válce s Francií. Závody kachen a pojídání ananasů se však přesto těší nebývalé oblibě. Na trůnu sedí selhávající královna Anna. O tuto nemocnou a náladovou ženu se stará její blízká přítelkyně lady Sarah Churchillová, která řídí zemi místo ní.

Forrest Gump

“Pro hlupáka každý hloupý,“ říká Forrest Gump, zatímco během čekání na autobus debatuje s cizím člověkem o relativní úrovni své inteligence. Navzdory podprůměrnému IQ vede Gump vskutku okouzlující život.

Galaxy Quest

Foto: DreamWorks

Celé čtyři roky se posádka kosmické lodi Protector vydávala na vzrušující a často nebezpečné mise do vesmíru… A pak jejich show zrušili. Teď, o dvacet let později, pětice hvězd ze známého televizního seriálu ze sedmdesátých let vystupuje na srazech fanoušků.

Genesis

Tři příběhy spojuje jeden zločin. Dramatické zobrazení hříchu, katarze a nového začátku se točí kolem osudu malého romského chlapce, jehož dětství náhle a drasticky skončí brutálním útokem, který ho připraví o rodinu.

Gia

Foto: HBO

GIA… jméno spojované s krásou, půvabem a slávou. Varovné životopisné drama plné sebelásky a sebedestrukce z originální produce HBO zkoumá život mezinárodní supermodelky Giy Carangi (Angelina Jolie).

Chicago

Filmová adaptace úspěšného broadwayského muzikálu Chicago, v jehož hlavních rolích hrají Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger a Richard Gere, sleduje příběh průměrné sborové tanečnice Roxie Hart, která se pro slávu rozhodne vraždit.

Letci z Tuskegee

Foto: HBO

Snímek Letci z Tuskegee, natočený podle skutečné události, líčí zkušenosti a zážitky prvních afroamerických bojových pilotů americké vzdušné obrany. Příběh sleduje letce v čele s Hannibalem Leem (Laurence Fishburne) od počátečního výcviku v Tuskegee v Alabamě.

Nemocnice Parkland

Foto: Exclusive Media Group

Film prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje chaotické události, které se staly 22. listopadu v Dallasu ve státě Texas. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci.

Občan X

Foto: HBO

Americký televizní snímek Občan X vznikl podle skutečných událostí zpracovaných v knize Roberta Cullena Oddělení vražd. Jeho tvůrci líčí osmileté pátrání po masovém vrahovi, který během osmdesátých let v tehdejším Sovětském svazu brutálně zabil neuvěřitelných dvaapadesát lidí.

Ona

Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore je komplikovaný a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o němž výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost.

Svědek

Foto: Paramount

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová svého syna Samuela na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi.

Tenkrát v Hollywoodu

V devátém snímku scenáristy a režiséra Quentina Tarantina, odehrávajícím se v Los Angeles roku 1969, se televizní hvězda Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý dablér Cliff Booth (Brad Pitt) snaží prosadit v měnící se filmové branži, kterou už sotva poznávají.

Volání divočiny

Ve filmu Volání divočiny, adaptaci legendárního románu Jacka Londona, znovu ožívá dobrodružný příběh odvážného psa jménem Buck a samotáře Johna Thorntona (Harrison Ford), jemuž se Buck musí naučit důvěřovat.

V hlavě

Období dospívání může být velice komplikované. Ani Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadě poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není výjimkou.