7 nejlepších rolí Giny Carano

Zdroj foto: 20th Century Fox, Disney, Universal Pictures
Zdroj foto: 20th Century Fox, Disney, Universal Pictures

Svalnatá kráska Gina Carano se zkušenostmi v bojových sportech měla donedávna rozhodně nakročeno k velkolepým projektům. I přes vlnu kontroverze s ní momentálně spojenou díky ukončení spolupráce se studiem Disney, jsme se rozhodli připomenout si některé z jejích světlejších projektů…

Mandalorian

Zdroj foto: Disney
Zdroj foto: Disney

Mezi ně samozřejmě patří to nejlepší, co pod studiem Disney zatím vzniklo ze světa Star Wars. Gina Carano zde coby přebornice ve smíšených bojových uměních ztvárnila postavu jménem Cara Dune, veteránku a žoldačku. Zkrátka ostřílenou válečnici, která hlavnímu protagonistovi seriálu několikrát pomohla a získala si srdce fanoušků. Po dvou řadách, v nichž měla výraznou úlohu, můžeme rozhodně říci, že bude v seriálu chybět.

Rychle a zběsile 6

Zdroj foto: Universal Pictures
Zdroj foto: Universal Pictures

Vedlejší roli si Gina zahrála i v obrovsky populární, skřípotem pneumatik, akcí a bláznivými honičkami naplněné sérii. Střihla si zde třeba souboj s Michelle Rodriguez. Ztvárnila tu agentku, pracující pro Lukea Hobbse (Dwayne Johnson).

Deadpool

Zdroj foto: 20th Century Fox
Zdroj foto: 20th Century Fox

V prvním dobrodružství ukecaného žoldáka, které se později stalo nejvýdělečnějším erkovým filmem všech dob, se herečka objevila jako záporná postava jménem Angel Dust. Ve filmu se jednalo o ženu, která podobně jako Deadpool získala superschopnosti v rámci projektu Weapon X. Díky své nadlidské síle a odolnosti se stala pravou rukou záporáka Ajaxe a v jedné z nejlepších akčních scén filmu změřila své síly v souboji s mutantem Colossusem.

Linka č. 657

Zdroj foto: Universal Pictures
Zdroj foto: Universal Pictures

Jednu z hlavních rolí – konkrétně policistku, si Carano zahrála v tomto béčkovém akčním filmu vedle velkých hereckých hvězd. Příběh se točil okolo Vaughna – krupiéra v kasinu, kterému štěstí zrovna nepřeje. V zoufalé snaze sehnat peníze na operaci své nemocné dcery se Vaughn spolčí s kolegou z práce, aby kasino vykradli. Loupež se ale zvrtne a Vaughn i jeho parťák jsou nuceni unést městský autobus a pokusit se o téměř nemožný útěk. Robert De Niro si tu zahrál Papeže, nelítostného a zvráceného majitele kasina, který se nezastaví před ničím, jen aby získal své peníze zpět.

Na vlastní pěst

Zdroj foto: 20th Century Fox
Zdroj foto: 20th Century Fox

V tomto rovněž akčním bijáku dojde k únosu bývalého tajného agenta jménem Leonard Turner (Bruce Willis). K tomu ještě ukradnou prototyp ničivé superzbraně a hrozí apokalypsou. Na prostou, ale táhnoucí zápletku je rázem zaděláno. CIA následně pošle do akce svou nejlepší špionku Viktorii (Gina Carano), aby je našla, zachránila Turnera a samozřejmě i celý svět. Aby toho nebylo málo, po teroristech pátrá i Viktoriin expřítel a Turnerův syn.

Zkrat

Zdroj foto: 20th Century Fox
Zdroj foto: 20th Century Fox

Jeden z prvních snímků, ve kterých se Gina objevila vedle opravdu zvučných jmen, jako třeba Michael Douglas, Michael Fassbender, Ewan McGregor, Channing Tatum, Bill Paxton, nebo Antonio Banderas. Jako vždy i zde se samozřejmě dosti stavělo na jejích zkušenostech s bojovými uměními, což je rozhodně znát v akčních scénách. Jinak se jednalo o film, ve kterém jsme sledovali klasické a často používané příběhové schéma, ve kterém se tajná agentka, operující ne vždy tak docela v mezích zákona, stane terčem pro zabijáky po celém světě a začíná tak boj za přežití, ale i zjištění, kdo ji vlastně zradil…

In the Blood

Zdroj foto: 20th Century Fox
Zdroj foto: 20th Century Fox

Lehce autobiografickou postavu ženy, která je bývalou šampiónkou bojových umění, dostala Gina v tomto snímku, kde její hrdinka musí zachránit svého manžela ze spárů podezřelých únosců. Záporáka si zde zahrál Danny Trejo. Už jen díky vyvedeným soubojům stojí za to film zhlédnout.