7 aktualit týdne: Přetáčky Bonda a další Cloverfield

Rozloučení s přední českou herečkou nebo další rekordní čísla Netflixu. Tohle je přehled nejdůležitějších zpráv ze světa filmu za poslední týden.

Není čas zemřít čekají přetáčky

Bondovku Není čas zemřít vyhlížíme pomalu už dva roky. Za tu dobu se moderní technologie zase posunula kousíček dopředu a moc dobře jsou si toho vědomi také investoři, kteří by ve filmu rádi viděli své nejnovější produkty. Žádné změny v příběhu nebo akčních scénách tedy nehrozí.

Druhý Tomb Raider má režisérku

Pokračování Tomb Raideru s Alicií Vikander měl původně natočit Ben Wheatley. Ten ale nakonec dal přednost dvojce žraločího hitu Meg a uvolnil tak místo začínající režisérce Mishe Green, která prozatím stála za kamerou jen v Lovecraftově zemi. Šestatřicetiletá tvůrkyně je také autorkou celé řady scénářů k seriálům jako Hrdinové, Spartakus nebo Underground.

Seriál ze světa Harryho Pottera

Kouzelnický svět J. K. Rowlingové ještě z daleka neřekl své poslední slovo. Jedna z největších značek studia Warner Bros. dostane televizní pokračování na službě HBO Max. Projekt zatím nemá žádného tvůrce a nikdo vlastně netuší, o čem by série měla pojednávat. Warneři ale určitě mají na výběr z nepřeberného množství nápadů.

Liga spravedlnosti na HBO GO

Justice League Zacka Snydera nakonec nedorazí jako čtyřdílná minisérie, ale rovnou jako čtyřhodinový film. Mnohem důležitější zprávou ale je, že kromě předplatitelů americké HBO Max se mohou na uvedení těšit také diváci naší HBO GO. Premiéra ultimátního režisérského střihu je 18. března tohoto roku na obou službách.

Cloverfield dostane další film

Čtvrtý film ze série Cloverfield má zelenou a podle scénáristy Joa Bartona bude přímo navazovat na první Monstrum z roku 2008. Zatím nepojmenovaný projekt nemá být natočený ve stylu Found Footage. Univerzum Cloverfield v letech 2016 a 2018 rozšířily snímky Ulice Cloverfield 10 a The Cloverfield Paradox.

Zemřela Hana Maciuchová

Po dlouhé, těžké nemoci v úterý zemřela v Olomouci herečka Hana Maciuchová. Bylo jí 75 let. Jedna z divácky nejoblíbenějších českých hereček se objevila v desítkách filmových a televizních rolí. Naposled jsme ji mohli vidět ve snímku Tátova volha (2018).

Rekordní Bridgertonovi

Seriál Bridgertonovi, který o Vánocích uvedl Netflix, je nejsledovanějším původním seriálem služby všech dob. Od své premiéry si osmidílnou sérii pustilo rekordních 82 milionů domácností. Sesadit Bridgertonovy z trůnu může už velmi brzo francouzská série Lupin, která rovněž hlásí vysoká čísla.

Pokračuj na nejdůležitější zprávy ze světa filmu z minulého týdne