7 aktualit týdne: Boxerská sága, herní adaptace a nálož komiksovek

Dnešní novinky se týkají hlavně sequelů. Těšíte se, hrozíte se, nebo je vám to fuk?

Jak to vypadá se třetím Creedem?

Třetí díl spin-offu série o Rockym se začne natáčet ke konci roku 2021. Režírovat bude sám Michael B. Jordan, představitel titulní role Adonise Creeda. Scénář píše poměrně neznámý Zach Baylin, autor očekávaného tenisového dramatu King Richard. Tentokrát už zřejmě bez Stalloneho.

Soderbergh se vrátí k Nákaze

Nářez Stevena Soderbergha Nákaza se dočká pokračování. Podle nápaditého tvůrce půjde o „filosofický sequel, ale v jiném kontextu.“ Upřímně, jestli si někdo dovede tyto pojmy vytěžit a stvořit zajímavý film, je to Soderbergh.

Warneři se v komiksovkách nebudou brzdit

Přes dost nepříjemné zkušenosti s pokusy konkurovat MCU se Warner Bros. této komodity nevzdává a přichází s odvážným plánem – ročně vypustí šest komiksových filmů, přičemž čtyři „zaručené“ hitovky uvidíme v kinech, zatímco dva méně spolehlivé tituly jako Static Schock nebo Batgirl vyjdou na streamovacích službách. Už příští rok se můžeme těšit na The Batman, Aquamana 2, The Flash a druhého Shazama. Taky jste doufali, že v kinech bude k vidění i něco jiného než pláštěnky?

Wonder Woman 3 má zelenou

Ohlasy na pokračování Wonder Woman nebyly úplně příznivé, navíc spousta diváků zvolila domácí projekci. Přesto film vydělal dost, aby se dalo uvažovat o pokračování, a studio jej potvrdilo. Třetí díl bude opět režírovaný Patty Jenkins.

Pokračování Ready Player One

Adaptace knižního kyberpunkového hitu se dočká pokračování. Předloha má pokračování Ready Player Two, jejíž zfilmování bylo nedávno oznámeno. Nic bližšího se o filmu neví.

Sony oznámilo deset videoherních adaptací

Kromě seriálové verze The Last of Us a Twisted Metal nás čeká také filmový Metal Gear Solid s Oscarem Isaacem, nový Assassin’s Creed, reboot filmového Resident Evil nebo Uncharted s Tomem Hollandem v roli Nathana Drakea. Víc projektů studio neodhalilo.

Smrtonosná zbraň 5 bude!

A bude ji režírovat Richard Donner, jenž dohlížel na předchozí čtyři. Zároveň oznámil, že pátá Zbraň bude definitivně poslední. Vzhledem k režisérovu vysokému věku a pokročilému věku dvou hlavních hvězd série je to logické. Zároveň nezbývá, než před devadesátiletým režisérem smeknout klobouk.

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne