5 aktualit týdne: Premiéra Furiosy a návrat Vymítače ďábla

Nemastná, neslaná Wonder Woman, premiéra Furiosy nebo studio MGM na prodej. Tohle je přehled nejdůležitějších zpráv ze světa filmu za poslední týden.

Wonder Woman dorazila na HBO Max

Wonder Woman 1984 podle plánu dorazila na HBO Max a do vybraných kin. Česko má ale velkou smůlu v tom, že kina jsou momentálně zase zavřená a služba od HBO je dostupná pouze v Americe. Nikoho tak asi nepřekvapí, že poslední velký film tohoto roku se stal terčem pirátského stahování z internetu. A ohlasy diváků? Nejzbytečnější pokračování, ve kterém snad nefunguje vůbec nic. Hodnocení, které se pohybuje okolo průměrných 54% na ČSFD, mluví za vše.

Furiosa má datum premiéry

Warneři sice mají tento rok velké plány s HBO Max, do budoucna ale doufají, že opět budou vyprodávat kina po celém světě. Jedním z takových titulů, který to může dokázat, by měl být prequel madmaxovské Zběsilé cesty. Furiosa, kterou si ve spin-offu Šíleného Maxe zahraje talentovaná Anya Taylor-Joy (Dámský gambit) a nikoliv původní herečka Charlize Theron, ohlásila datum uvedení do kin. Filmu George Millera bychom se měli dočkat 23. června 2023. Tak snad to klapne.

Studio MGM na prodej

Na legendární studio MGM dopadla krize a podle všeho hledá kupce se streamovacím zázemím. Hodnota MGM se odhaduje na 5, 5 miliard dolarů a v jeho portfoliu bychom našli značky jako James Bond, Rocky, Hobit nebo Mlčení jehňátek a Čaroděj ze země Oz. Jedno z nejstarších filmových studií zřejmě doplatilo na současnou pandemii, během které nezaznamenalo žádné zisky a svou nejnovější bondovku Není čas zemřít bylo nuceno několikrát odložit.

Vymítač ďábla od režiséra Halloweenu

Režisér David Gordon Green, který ještě donedávna točil komedie typu Princ a pruďas nebo Travička zelená, úspěšně zakotvil v hororovém žánru. Jeho Halloween, který překvapivě dobře navázal na vůbec první film série z roku 1978, se dočká dalších dvou pokračování, které uvidíme v říjnu 2021 a 2022. Poté by se režisér měl vrhnout na pokračování kultovního Vymítače ďábla, kterého by opět natočil pro producentské studio Jamese Bluma. Film se v minulosti dočkal několika pokračování, je však docela možné, že i v tomto případě se budou jednoduše ignorovat.

Tvůrci Posledního z Aporveru dostali podmínku

Režisér nedokončeného filmu Poslední z Aporveru, nejdražšího českého projektu všech dob, Tomáš Krejčí, dostal podmíněný tříletý trest. Potrestáni byli i Jiří Košťál a Petr Hemmr. Trojice podle obžaloby fiktivně navyšovala náklady na výrobu filmu (více než 240 milionů korun) a jen Státnímu fondu kinematografie způsobila škodu zhruba 13 milionů korun. Tu mají muži společně nahradit. Mezi poškozenými je i Česká televize. Obžalovaným hrozilo až 10 let vězení.

Pokračuj na přehled nejdůležitějších zpráv z minulého týdne