15 nejlepších filmových trailerů roku 2020

Za normálních okolností bychom dnes vydávali přehled nejzajímavějších trailerů za uplynulý týden. Protože ale zkraje ledna není takřka z čeho vybírat, patří následující žebříček dalšímu ohlédnutí za minulým rokem. Tohle jsou nejlepší trailery, které byly uvedeny v roce 2020.

Asi to ukončím

Mladá žena není z nového přítele dvakrát nadšená, ale vydá se s ním na osamělý statek poznat jeho rodiče. Jenže věci nejsou takové, jaké se zdají být. Scénáře i režie příběhu o osamění a lítosti podle románu Iaina Reida se ujal oscarový Charlie Kaufmann.

Candyman

Candyman, jak se tajemnému muži se špičatým hákem namísto pravé horní končetiny říká, je jedna z těch ne úplně známých, avšak stále ikonických postav hororového světa. Nový Candyman bude duchovním pokračováním, tím pádem půjde o čtvrtý díl série.

Duna

Duna je nejznámější román amerického spisovatele Franka Herberta, vyprávějící o vesmírném Impériu a pouštní planetě Arrakis, zvané Duna, na níž se nachází melanž, vzácné koření, prodlužující lidský život a poskytující jeho uživateli mimořádné psychické schopnosti.

Ďábel

V poválečném zapadákově prolezlém korupcí a brutalitou žije mladý muž, který je odhodlaný chránit svoje nejbližší před všudypřítomným zlem. V gotické sáze z amerického Středozápadu hrají Tom Holland, Bill Skarsgård, Sebastian Stan a Riley Keough.

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah je životopisné drama vyprávějící příběh amerického aktivisty Freda Hamptona a politického hnutí Black Panther Party. Fred je zrazen Williamem O’Nealem, jenž byl informátorem FBI s úkolem jej zničit.

Nadějná mladá žena

Cassie (Carey Mulligan) byla nadějná mladá žena… dokud se vše ze záhadného důvodu změnilo. Zdá se, že v jejím životě není nic takové, jak se zdá: je děsivě chytrá, provokativně mazaná a navíc po nocích žije tajným druhým životem.

Nechte ho jít

Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu.

Není čas zemřít

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc.

Nikdo

Že je někdo nenápadný, neznamená, že není nebezpečný. Bob Odenkirk je ten nejobyčejnější chlap středního věku, který od života dostává ránu za ranou, ale nikdy se neodhodlá vrátit mu aspoň jednu zpátky. Až se to jednoho dne změní.

Possessor

Hlavní postavou snímku je profesionální vražedkyně s dost nezvyklým modem operandi – pomocí speciálního zařízení hackuje mysl jiných lidí a používá jejich těla k provádění vražd. Surrealistický kyberpunkový body horor natočil syn Davida Cronenberga.

Sound of Metal

Ruben se živí jako bubeník v metalové skupině, kde vystupuje i jeho přítelkyně Lou. Při běžných událostech dne si najednou všímá, že začíná ztrácet sluch. Doktor Rubenovi potvrdí zhoršený sluch a Rubenoci se tak rozpadá celý život.

Tenet

Vedle našeho světa existuje ještě ten inverzivní, kde všechny zákonitosti fyziky (a nejen té) fungují trochu jinak. Na pozadí nově představeného universa sledujeme snahu hlavního hrdiny, špičkového agenta, zachránit svět před zdánlivě nevyhnutelnou zkázou.

The Batman

Trailer nového Batmana v ničem nešetří a bez ostychu servíruje jeden parádní záběr za druhým. Během dvou minut představí nového komisaře Gordona, Bruce Wayena i Batmana v plné polní a svoje místo zde zaujímá i Catwoman v podání Zoë Kravitz.

Vyšinutý

Psychopat pronásledující nevinnou ženu kvůli dlužné omluvě. Slůvko „unhinged“ by se významově dalo přeložit jako duševně nevyrovnaný. A přesně takový má být jeho hlavní (anti)hrdina, jemuž svou tvář propůjčil známý herec Russell Crowe.

Zelený rytíř

Artušovská legenda o Zeleném rytíři je dobře uschovaná v britském národním muzeu. Bylo jen otázkou času, než se z dávného příběhu stane filmové zpracování.

Pokračuj na nejlepší filmy roku 2020