14 výborných filmů, které zmizí z HBO GO na konci ledna

Přinášíme přehled nejlepších filmů, které zmizí ze služby HBO GO poslední lednový den. Diváci tak mají poslední možnost dohnat oscarová dramata včetně devíti soškami ověnčeného Anglického pacienta, nádherně zpracovanou Knihu džunglí od režiséra Iron Mana, nestárnoucího Růžového pantera nebo jeden z nejlepších filmů Adama Sandlera.

Anglický pacient

Cenami ověnčenou adaptaci románu Michaela Ondaatjea o prokleté a tragické lásce, odehrávající se na pozadí druhé světové války, zrežíroval Anthony Minghella, který k ní zároveň napsal scénář.

Bohem zapomenuté děti

James Leeds (William Hurt) přijíždí učit na venkovskou školu pro sluchově postižené. Jeho dobře míněná představa, že by se studenti měli učit mluvit, naráží u krásné a inteligentní Sáry.

Cena za něžnost

Film Cena za něžnost byl s nadšením přijat diváky i kritiky. Vypráví pozoruhodný příběh dvou blízkých lidí – matky a dcery. Režisér James L. Brooks zachytil vývoj jejich vzájemného vztahu a nešetřil při tom hlubokým citem a humorem.

Cesty vykoupení

Před deseti lety se ze studenta medicíny a hutníka stali dopisující si přátelé poté, co narazili na stejný výtisk románu Vzkříšení od Lva Nikolajeviče Tolstého. Mimo jeho stránky se však mísí vášeň s nenávistí a dojde ke dvěma vraždám.

Henry: Portrét masového vraha

Henry je ztrápený tulák, který se bezcílně potlouká z místa na místo a s děsivou nenuceností páchá jednu brutální vraždu za druhou.

Hodný dinosaurus

Animovaný film Hodný dinosaurus si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli?

Kniha džunglí

Hrané epické dobrodružství Kniha džunglí, inspirované klasickým animovaným filmem studia Disney, vypráví o chlapci jménem Mauglí, člověčím mláděti vychovaném v džungli vlčí smečkou.

Na špatné straně

Otupělý policejní veterán Ridgeman (Mel Gibson) a jeho náladový mladší kolega Anthony (Vince Vaughn) jsou suspendováni ze služby poté, co do médií unikne videozáznam jejich svérázných metod.

Nádherné časy

Bohatá a poněkud znuděná zahradní architektka Evi žije se svým manželem v jejich útulné vile. Jednoho dne, kdy mu červené víno vnukne chvilkový nápad, se Claus rozhodne vydat inzerát na nového uklízeče: Hledá se otrok (muž/žena).

Návrat Růžového pantera

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa – bílá rukavice.

Peelova rodina

Poté, co jej v pěti letech opustil otec, byl Peel Munter vychováván svou milující, ale duševně nevyrovnanou a přehnaně starostlivou matkou v téměř naprosté izolaci. Nikdy tak nepoznal jiný život než ten, který se odehrával za zdmi jeho domova.

Robot a Frank

Jsme v nedaleké budoucnosti a Frank – zloděj v důchodu – má dvě dospělé děti, které si uvědomí, že by otec už neměl žít sám. Uvažují, že ho umístí do domu s pečovatelskou službou, ale Frankův syn nakonec dostane zcela jiný nápad.

Růžový panter znovu zasahuje

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu.

Trestná lavice

Když bývalá hvězda amerického fotbalu (Adam Sandler) skončí ve vězení za jízdu pod vlivem alkoholu, stane se hlavním aktérem jedinečného plánu, který zosnoval prohnaný ředitel věznice (James Cromwell) pro pobavení dozorců.

Pokračuj na novinky, které do konce ledna uvidíme na HBO GO