40 nejlepších filmů, seriálů a dokumentů za měsíc listopad

Ohnivé koule: Návštěvníci z temných světů

Dokumentární film od Wernera Herzoga vypráví o vlivu meteorů a komet na starověká náboženství a kultury a jejich následné fyzické dopady, které na Zemi měly. (Apple TV+)

O Vánocích – 1. řada

Muzikant Bastian je úplně na dně, a navíc zápasí s předvánočním splínem. Na svátky se chystá domů, ale i tam už na něj čeká pár nemilých překvapení. (Netflix)

Pan Jangle a vánoční dobrodružství

Veselého výrobce hraček kdysi zradil pomocník, kterému věřil. O spoustu let později mu ale do života vstoupí hodná a zvědavá vnučka a dá mu novou naději. (Netflix)

Proces číslo 4 – 1. řada

Sean K. Ellis šel do vězení za vraždu policisty, kterou měl spáchat v Bostonu v roce 1993. Teď chce dokázat svoji nevinu a odhalit korupci a rasismus v řadách policie. (Netflix)

Příběhy chutí – 3. řada

Vydejte se na lahodnou cestu kulinářskými tradicemi Číny a podívejte se na příběhy lidí, kteří zdejší pokrmy s láskou připravují. (Netflix)

Sekerka – 1. řada

Seriál vypráví příběhy odehrávající se v komunitě londýnských imigrantů z Karibiku od konce 60. do poloviny 80. let minulého století. Název vychází z jamajského přísloví: „Pokud jste velkým stromem, jsme malou sekerou.“ (HBO GO)

Sešli se v Istanbulu – 1. řada

V Istanbulu si k sobě několik lidí dokáže najít cestu i přes společenské a kulturní rozdíly – hranice jejich nočních můr a přání se při tom snadno stírají.

Shawn Mendes: In Wonder

Shawn Mendes se v dokumentu, který se natáčel během jeho světového turné, otevřeně rozpovídá o slávě, vztazích i o tom, co ho v branži ještě čeká. (Netflix)

SpongeBob ve filmu: Houba na útěku

Někdo unesl SpongeBobova nejlepšího kámoše Garyho a SpongeBob s Patrikem teď musí vyrazit na ztřeštěnou výpravu daleko za hranice Zátiší Bikin, aby mu zachránili ulitu. (Netflix)

Špinavý prachy – 1. řada

Doru a Ionel, dva technici dopravní signalizace, vtipkují o tom, že by mohli zmanipulovat provoz a vyloupit obrněný vůz převážející hotovost z banky. Nakonec se však dostanou do situace, kdy jsou nuceni loupež provést. (HBO GO)