17 velkých zpráv, které v noci nadělil Disney

Disneyho noční prezentace doslova brala dech. Kromě představení trailerů k očekávaným Marvel seriálům, došlo k ohlášení několika velkých zpráv, nejen ze světa superhrdinů a Star Wars. Přinášíme přehled sedmnácti nejzásadnějších informací, kterými Disney ohromilo své fanoušky na tzv. Investor Day.

Hayden Christensen se vrací jako Darth Vader

V seriálu Obi-Wana Kenobiho, který se bude odehrávat deset let po událostech Epizody III, se vrátí Hayden Christensen jako Darth Vader. Druhý hraný seriál ze světa Star Wars by měl dorazit na Disney+ ještě v příštím roce.

Star Wars: Rogue Squadrons od režisérky Wonder Woman

Petty Jenkins, režisérka Wonder Woman, oznamuje v krátkém teaseru vývoj svého nového projektu Star Wars: Rogue Squadrons, který se zaměří na letku X-Wingů. Jde tak o další film z univerza Star Wars, který doplní rovněž připravovaný titul Taiky Waititiho.

Další Star Wars animované série na cestě

Potvrzeny byla také dvě nové animované série Star Wars: Visions a Star Wars: Droid. Zatímco první z nich dostanou na starost přední japonští anime tvůrci a odvyprávěny budou nejrůznější příběhy formou krátkých filmů, druhý se zaměří na přátelství mezi R2D2 a C3PO.

Teaser na seriálový spin-off Rogue One

Špionážní thriller ze světa Star Wars, ve kterém se znovu představí Diego Luna jako Cassian Andor, se divákům představil ve dvouminutové upoutávce. Dvanáctidílná série dorazí až v roce 2022.

Mandalorian dostane rovnou 2 spin-offy

Rangers of the New Republic a Ahsoka jsou dva nově ohlášené seriály, které budou spadat do světa oblíbeného Mandaloriana. Rosario Dawson, která udělala velkou radost divákům ve druhé sérii Mandaloriana, se tak vrátí jako Ahsoka Tano ve vlastním seriálu.

Oznámen seriál Secret Invasion

Kevin Feige oznámil nový seriál zasazený do světa MCU, ve kterém si hlavní role střihnou Samuel L. Jackson a Ben Mendelsohn, které jsme mohli vidět pospolu ve filmu Captain Marvel.

Disney nepřeobsadí Black Panthera

Šéf Marvelu Kevin Feige prozradil, že v druhém dílu Black Panthera nedojde k přeobsazení Chadwicka Bosemenana, představitele afrického superhrdiny, který na konci srpna tohoto roku zemřel.

Iron Man našel nástupce

Další marvelovský seriál ponese název Ironheart a zaměří se na samotnou nástupkyni Iron Mana, patnáctiletou geniální studentku, kterou si zahraje Riri Williams.

Armor Wars s Donem Cheadlem

Vlastního seriálu se dočká také Don Cheadle, který si tak zopakuje roli Jamese Rhodese, známého jako War Machine. Originální série bude vyprávět o nejděsivější noční můře Tonyho Starka. Co kdyby Iron Manova technologie padla do špatných rukou?

Christian Bale a Mahershal Ali potvrzeni

Disney potvrdilo účast Christiana Balea na snímku Thor: Love and Thunder, kde si zahraje záporáka Gorra a Mahershala Aliho jako nového Bladea.

Název třetího Ant-Mana

Kathryn Newton získala roli ve třetím Ant-Manovi a zároveň došlo k odhalení oficiálního názvu filmu. Snímek bude uveden jako Ant-Man and The Wasp: Quantumania, natočí ho opět Peyton Reed a dočkáme se ho v roce 2022.

Tim Roth se vrátí jako Abomination

Tim Roth, který se objevil v Hulkovi ještě s Edwardem Nortonem, si opět zahraje Abominationa, záporáka s původním jménem Emil Blonsky. Stane se tak v připravovaném seriálu She-Hulk!

Fantastickou čtyřku natočí Jon Watts

Režisér Spider-Manů s Tomem Hollandem, Jon Watts, natočí novou filmovou verzi oblíbené komiksové týmovky, poté, co se práva na Fantastickou čtyřku vrátila k Marvelu.

Buzz Rakeťák dostane vlastní film

Pixar chystá spin-off oblíbené postavy z Příběhu hraček, Buzze Rakeťáka. Ve filmu, který ukáže, jakým způsobem vznikla jedna z nejprodávanějších hraček všech dob, titulní postavu v původním znění namluví Chris Evans.

Ridley Scott chystá seriálového Vetřelce

Noah Hawley (Fargo, Legion) ve spolupráci s Ridleym Scottem připravují hraný seriál ze světa Vetřelce. Ten se má odehrávat v ne příliš vzdálené budoucnosti zde na Zemi.

Indiana Jones 5 s Fordem

Dlouho odkládaný Indiana Jones 5 nakonec půjde do kin v létě roku 2022 a ve své ikonické roli se opět a naposled objeví Harrison Ford. Režírovat bude James Mangold (Logan).

Odvážná Vaiana dostane pokračování

Jeden z nejlepších animáků posledních let, Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, se dočká volného pokračování v podobě seriálu. V roce 2023 bude uveden na službě Disney+.