17 originálních Netflix filmů za poslední měsíc

Netflix má za sebou velmi zdařilý měsíc, ve kterém uvedl hned sedmnáct filmů z vlastní produkce. Ještě dlouho se bude mluvit o Mankovi od Davida Finchera, který na Netflixu divácky naprosto propadl, přesto patří mezi největší oscarová želízka této služby. Americká elegie nakonec nenaplnila svůj potenciál, naopak jihokorejský mysteriózní thriller Telefon příjemně překvapil.

The Prom

Parta ne zrovna úspěšných broadwayských herců rozvíří poklidný život městečka v Indianě, když se zastane studentky, která chce jenom vyrazit na ples se svojí přítelkyní. Superhvězdy Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden a Kerry Washington v muzikálu režírovaném Ryanem Murphym.

Rose Island

Idealistický inženýr si u pobřeží Itálie postaví ostrov a založí na něm vlastní stát. Přiláká tím pozornost celého světa a samozřejmě taky italské vlády. Italské drama natočené podle skutečné události.

Mank

Hollywood 30. let vypadá úplně jinak, když se na něj podíváte očima sarkastického scénáristy a alkoholika H. J. Mankiewicze, který právě dokončuje svého Občana Kanea. V černobílém filmu Davida Finchera exceluje Gary Oldman.

Nesmrtelná Leyla

Nezdolná žena, její manžel a manželská poradkyně, ke které spolu chodí, zabřednou do zhoubného milostného trojúhelníku a děsivého plánu na získání starodávného rukopisu. Turecká komedie z produkce Netflixu.

Vánoční přestřelka

Překazí vraždu jednoho muže a společně pak zabijákům utečou. A navíc ho hledá žena, se kterou se právě seznámil. Německá krimi komedie, ve které má cameo klávesista z Rammstein.

Zase Vánoce

Táta od rodiny se zasekne v časové smyčce a musí pořád dokola slavit Vánoce, i když je naprosto nesnáší. Aspoň konečně zjistí, na čem v životě opravdu záleží. V tomhle milém příběhu hrají komik Leandro Hassum (Till Luck Do Us Part), Elisa Pinheiro a Danielle Winits.

Telefon

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. Záhadný thriller o cestování v čase, ve kterém hraje Park Shin-hye z filmů #Žiju a Vzpomínky na Alhambru.

Bestie

Aby zachránil unesenou dceru, musí v sobě vysloužilý člen speciálních jednotek probudit bestii, kterou kdysi býval. Brzy ale padne podezření i na něj. Další italský snímek z produkce Netflixu, který se nesetkal s kladným přijetím.

Hlasy

Daniel se s rodinou nastěhuje do domu, který chce postupně opravit. Náhlá tragédie a volání o pomoc z onoho světa ho ale přinutí vyhledat odborníka na paranormální jevy. V hlavních rolích Rodolfo Sancho (Plastové moře), Ramón Barea (Všichni to vědí) a Ana Fernández (Holky na drátě).

Mosul

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. Podle skutečných událostí, jak je zaznamenal časopis New Yorker. Koprodukce bratrů Russoových (Avengers: Endgame).

Vánoční kronika: druhá část

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse.

Tomyho zápisník

Žena s rakovinou v konečném stadiu nechá svému synovi na památku jedinečný zápisník s úvahami o životě, smrti a lásce. Argentinské drama podle skutečného příběhu.

Americká elegie

Naléhavý telefonát přivede studenta práv z prestižní univerzity zpátky do rodného města v Ohiu, kde přemýšlí nad osudy tří generací svojí rodiny a plánuje budoucnost. Amy Adams, Glenn Close a Gabriel Basso ve filmu oscarového režiséra Rona Howarda. Podle bestselleru J. D. Vance.

Svátky na návsi s Dolly Parton

Veselou vánoční náladu zmrazí bezcitná žena, která chce v rodném městě prodat svoje pozemky. Dokážou hudba, kouzla a vzpomínky změnit její úmysly? Vánoční muzikál se 14 původními skladbami.

Princezna z cukrárny: Zase vyměněná

Margaretinu vánoční korunovaci zkomplikují trable s láskou, a tak musí přispěchat na pomoc její dvojnice Stacy. Co ale další dvojnice – zmaří jejich plány? Vanessa Hudgens se vrací s trojitou dávkou královských rošťáren.

Život před sebou

Žena, která kdysi přežila holokaust, se živí hlídáním dětí. Jednoho dne se ujme zahořklého kluka, co ji na ulici okradl, a nečekaně se s ním spřátelí. Oscarová Sophia Loren ve filmu, který natočil její syn Edoardo Ponti. Podle románu Romaina Garyho.

Pan Jangle a vánoční dobrodružství

Veselého výrobce hraček kdysi zradil pomocník, kterému věřil. O spoustu let později mu ale do života vstoupí hodná a zvědavá vnučka a dá mu novou naději. Forest Whitaker, Keegan-Michael Key a Phylicia Rashad ve vánočním muzikálu.