10 výborných filmů a seriálů, které můžete vidět nově o víkendu

10 výborných filmů na víkend

Na streamu bylo opět živo. Služby Netflix a HBO už tradičně uvedly zajímavé novinky, mezi kterými ale nejvíce pozornosti strhává Mank. A není divu. Na nejnovější film Davida Finchera, který se netají oscarovými ambicemi, jsme čekali dlouhých šest let. Tento týden ale není pouze o Fincherovi. HBO přidala do nabídky chválené slovenské drama Budiž světlo nebo dokument o počátcích skateboardingu v Československu. A co teprve Amazon a jeho amabiciózní podívaná o nadějném bubeníkovi, který ztrácí sluch?

Budiž světlo

Slovenská vesnička se připravuje na Vánoce a dobrosrdečný čtyřicátník Milan se za rodinou vrací z Německa, kde pracuje. Těší se na každoroční rituály a vzácný čas strávený v kruhu nejbližších. (HBO GO)

Čtyři svatby a jeden pohřeb – 1. řada

Čtyři američtí přátelé – Maya, Craig, Ainsley a Duffy – se sejdou na báječné londýnské svatbě. Ale poté, co jim šokující zpráva u oltáře obrátí život naruby, musí překonat bouřlivý rok plný lásky a utrpení. (HBO GO)

King Skate

Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. (HBO GO)

MANK

Hollywood 30. let vypadá úplně jinak, když se na něj podíváte očima sarkastického scénáristy a alkoholika H. J. Mankiewicze, který právě dokončuje svého Občana Kanea. (Netflix)

Normální lidi – 1. řada

Seriál Normální lidi, inspirovaný románem spisovatelky Sally Rooneyové, sleduje láskyplný, ale komplikovaný vztah mezi Marianne a Connellem, od posledních dní střední školy v městečku na západě Irska až po léta strávená na Trinity College. (HBO GO)

Slečna bestie

Co se stane, když si roztomilý blonďatý diblík prohodí tělo s vyšinutým sériovým vrahem? Odpověď najdete v hororové komedii Slečna bestie režiséra Christophera Landona. (VOD)

Sound of Metal

Ruben se živí jako bubeník v metalové skupině. Při běžných událostech dne si najednou všímá, že začíná ztrácet sluch. (Amazon Prime)

Staříci

Dva staříci na pokraji sil se vydají pomstít prokurátorovi, který je kdysi jako politické vězně poslal za mříže. (Netflix)

Svět mimozemšťanů – 1. řada

Seriál, který aplikuje zákony života na Zemi na zbytek galaxie a kombinací vědy a fikce si pohrává s různými představami o životě na jiných planetách. (Netflix)

Tři vteřiny

Pete Koslow (Joel Kinnaman) je bývalý voják speciálních operací, který pracuje jako informátor pro FBI, aby pomohl zlikvidovat obchod polské mafie s drogami v New Yorku. (O2TV)

Bonus: Všechny bondovky na jednom místě

HBO připravila maratón všech šestadvaceti filmů o tajném agentovi 007. V nabídce jsou tedy zahrnuty i neoficiální bondovky Casino Royale (1976) a Nikdy neříkej nikdy. HBO GO uvedla celou kolekci filmů najednou a s českým dabingem.

Pokračuj na filmové a seriálové tipy minulého víkendu