10 českých filmů, které se nedávno objevily na Netflixu

Za poslední tři týdny se na Netflixu nově objevila desítka českých filmů. Není to taková palba, jako za celý listopad, kdy služba uvedla hned osmnáct tuzemských titulů, je ale celkem pravděpodobné, že nabídka českých filmů se během prosince ještě rozšíří. Než se tak stane, můžete dohnat filmy, které jste ještě nestihli. Doporučit všemi deseti můžeme oceňované Staříky, dokument o Jiřím Trnkovi nebo Rodinný film, který vznikal v mezinárodní koprodukci.

Ani ve snu!

Vášnivá mladá parkouristka se zamiluje do jednoho parťáka a vlastní představy jí začnou splývat se skutečným světem.

Čertoviny

Pohádková komedie, ve které Luciper za trest pošle dva nemotorné a hádavé čerty na svět, aby mu každý z nich přivedl do pekla jednu hříšnou duši.

Husiti

Animovaná komedie, ve které se dvě sympatická nemehla zapletou do mýtů a legend o středověkých husitech a převrátí je naruby.

Rukojemník

Kluk, který se nemůže dočkat, až se dostane za rodiči na Západ, vyrůstá v absurdním světě plným politiky a zrady. Podaří se mu překročit hranici?

Jiří Trnka: Nalezený přítel

Francouzský filmař se po dlouhé době vrací do Prahy, kde chce natáčet snímek o svém uměleckém vzoru Jiřím Trnkovi, který prorazil s metodou fázové animace.

Místa

Dva mladí kluci moc neví, co se sebou. Život jim ale převrátí naruby problematická dcera jednoho boháče, která se přistěhuje k nim na maloměsto.

Perníková věž

Mladý rebel je přesvědčený, že za smrt jeho holky může místní mafián, a tak se rozhodne vzít věci do svých rukou.

Rodinný film

Rodiče vezmou psa a vydají se na plavbu po ocenánu. Doma ale nechají dvě dospívající děti, kterým se situace rychle vymkne z rukou.

Skleněný pokoj

Spojila je modernistická vila, válka a totalita se jim ale postavily do cesty. Dvě ženy proto musí potlačovat svoje vášnivé touhy.

Staříci

Dva staříci na pokraji sil se vydají pomstít prokurátorovi, který je kdysi jako politické vězně poslal za mříže.

Tátova volha

Náhle ovdovělá kostýmní výtvarnice Eva objeví v manželově pozůstalosti tajemnou dětskou kresbu a vyrazí s dcerou po stopách rodinné záhady.

Pokračuj na minulý přehled nejnovějších českých filmů na Netflixu