11 videoherních adaptací, které připravuje Netflix

videoherní adaptace netflix

Po stopách Zaklínače se na Netflix postupně vydají další známé herní značky. Největší streamovací služba současnosti připravuje pod svou záštitou hned několik adaptací videoher. Ať už půjde o hrané seriály nebo celovečerní filmy, tady máte jejich přehled.

Assassin’s Creed

Jedním z projektů, které Netflix připravuje ve spolupráci s Ubisoftem, je adaptace slavné herní značky Assassin’s Creed v podobě hraného seriálu. Prozatím však nevíme, zda ambiciózní počin bude přímo adaptovat příběh některé z videoher, nebo zcela půjde vlastní cestou. Seriál nebude mít nic společného s filmem, ve kterém se objevil Michael Fassbender.

Beyond Good & Evil

Z další očekávané spolupráce Netflixu a Ubisoftu vzejde celovečerní, napůl hraný a napůl animovaný film Beyond Good & Evil, adaptace stejnojmenné adventury z roku 2003. Tu natočí režisér Rob Letterman, tvůrce jednoho z komerčně nejúspěšnějších filmů podle her, Pokémon: Detektiv Pikachu. Hráči momentálně netrpělivě vyhlíží pokračování slibované už několik let.

Cyberpunk: Edgerunners

Netflix si brousí zuby také na anime seriál, který rozšíří svět již několikrát odložené hry Cyberpunk 2077 od studia CD Projekt, tvůrců vidoeherní série Zaklínač. Diváci se mohou těšit na desetidílnou minisérii s úžasnou animací a ještě lepším soundtrackem. Za samotnou animací bude stát japonské studio Trigge.

Devil May Cry

Adaptace bojovky studia Capcom bude zasazená do stejného světa, jako anime seriál Castlevania, který právě titulu Devil May Cry ve své nejnovější sérii již připravil půdu. Projekt se připravuje pomalu už tři roky a nic podstatného o něm zatím nevíme. Fanoušci zmiňované Castlevanie od Netflixu by si ale měli opět přijít na své.

Final Fantasy

Videoherní série, jejíž kořeny sahají až do roku 1987, dostane na Netflixu svůj vlastní hraný seriál. Předlohou by měla být hra z roku 2013 Final Fantasy XIV, která se odehrává ve fiktivní říši jménem Eorzea. Námět na velkolepou podívanou jako vyšitý.

Resident Evil

Hraný seriál Resident Evil nebude mít nic společného s připravovanou CGI sérií ani filmovým rebootem. Čekají nás prý dvě časové roviny a po příběhové stránce naprostá novota. V plánu je osmidílná minisérie.

Resident Evil: Infinite Darkness

Nová CGI série od Netflixu bude temná, drsná a bude se držet předlohy. Hlavními hrdiny seriálu totiž budou staří známí Leon Kennedy a Claire Redfield, jejichž podoba je věrná té, kterou známe z remaku druhého dílu. Seriál se má odehrávat několik let po událostech právě této hry.

Splinter Cell

Vlna anime seriálů na Netflixu nemine ani adaptaci známé videoherní série Splinter Cell. Scénáristou bude Derek Kolstad, autor Johna Wicka. Diváci se budou muset obejít bez Toma Hardyho, který byl spojován s filmovým projektem několik let zpátky.

Tom Clancy’s The Division

Akční thriller podle stejnojmenné videohry ukořistil Netflix, a ten k projektu přizval velmi zajímavá jména. Režírovat bude David Leitch (Deadpool, John Wick) a do titulních rolích byli vybráni Jake Gyllenhaal a Jesicca Chastain. Film uvidíme nejdříve v roce 2022.

The Witcher: Blood Origin

Kromě původního seriálu Zaklínač, jehož druhou sérii Netflix uvede v roce 2021, se dočkáme také hraného spin-offu, který se dějově bude odehrávat více jak tisíc let před hlavním seriálem. Měli bychom být svědky zrodu prvního lovce monster.

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Netflix má se Zaklínačem opravdu velké plány. Rozjetý původní seriál rozšíří spin-off o zrodu prvního zaklínače, a v přípravě je také animovaný film o dobrodružstvích Vesemira, Geraltova učitele. Ve hře je i účast Henryho Cavilla.