15 nejočekávanějších premiér na HBO GO příštích dvou týdnů

Pokud se Vám zdá, že na Netflixu aktuálně nic zajímavého není, můžete zkusit přijít na chuť nabídce od HBO GO. Oblíbená streamovací služba chystá uvést nejen oscarového Jokera nebo Abramsovy Star Treky, zelenou dostanou rovněž nové série skvělých seriálů Jeho temné esence a Mr. Robot. Jak už tušíte, bude toho podstatně víc.

Údolí slz

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (12. listopadu)

Výplata

Michael Jennings (Ben Affleck) je vynikající počítačový inženýr pracující na supertajných projektech. Po každém úkolu je Jenningsova krátkodobá paměť vymazána, aby se nemohl rozpomenout na žádné tajné informace. (13. listopadu)

Transhood

Dokument, který se natáčel v průběhu pěti let v Kansas City, sleduje čtyři transgenderové děti – ve věku 4, 7, 12 a 15 let – které nově definují “dospívání.” Tyto děti a jejich příbuzní odhalují intimní realitu toho, jak genderová proměnlivost mění vnímání rodiny. (13. listopadu)

Muži, ženy a děti

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se snaží zorientovat v tom, jak internet zasahuje do jejich vztahů, způsobu komunikace, sebepojetí i milostného života. (14. listopadu)

Humorista

Příběh se odehrává na pomezí srpna a září roku 1984. Film zachycuje týden v životě Borise Arkadieva, fiktivního sovětského stand-up komika. Boris je sužován nejen vnějším útlakem a cenzurou, ale také svou vnitřní nejistotou. (14. listopadu)

Vice

Příběh Dicka Cheneyho, nejvlivnějšího viceprezidenta, jehož politika významně ovlivnila průběh dějin. Životopisné drama Vice získalo osm nominací na Oscara včetně kategorie za nejlepší film. (15. listopadu)

Joker 

Arthur Fleck, jehož mistrovsky ztvárňuje Joaquin Phoenix, je muž, který se snaží najít svou vlastní cestu v roztříštěné společnosti Gothamu. Ve dne nájemný klaun, který se po nocích snaží prorazit jako stand-up komik, se často sám stává terčem vtipů. (15. listopadu)

Mr. Robot – 4. řada

Dramatický seriál „Mr. Robot“ sleduje Elliota Aldersona (Rami Malek), mladého inženýra kybernetické bezpečnosti, který se zaplete s tajnou hackerskou organizací poté, co je najat jejím tajemným vůdcem (Christian Slater). (15. listopadu)

Vítejte v Čečensku

Dokument „Vítejte v Čečensku“ sleduje skupinu aktivistů, kteří riskují své životy, zatímco se staví proti systémovému pronásledování lidí podezřelých z homosexuální orientace v represivním Čečensku, autonomní republice Ruské federace. (15. listopadu)

Jeho temné esence – 2. řada

Seriál sleduje Lyru, zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou dívku z jiného světa. Lyra při pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí tajné organizace, narazí na výjimečné bytosti a střeží nebezpečná tajemství. (17. listopadu)

Není šílenství jako šílenství

Dokument z dílny oscarového režiséra a producenta Alexe Gibneyho (Vynálezkyně: Z kapky krve) sleduje forenzní psychiatričku, která celý svůj život zasvětila zkoumání vnitřního světa násilníků a pracovala s mnoha sériovými vrahy včetně Teda Bundyho. (19. listopadu)

Star Trek

Příběh zachycuje první dny Jamese T. Kirka i dalších členů posádky hvězdné lodi USS Enterprise během jejich působení na Akademii hvězdné flotily, a úžasné dobrodružství, které je zavede až na planetu Vulkán. (21. listopadu)

Star Trek: Do temnoty

Posádka lodi Enterprise je povolána domů, nalézá zde však jen zničenou flotilu i hodnoty, které flotila hájí. Náš svět je v krizi a za veškerý teror může nezastavitelná síla, která vzešla z vlastních řad. (21. listopadu)

Valan

Péter, policista z velkoměsta, pátrá v Brašově po gangu, který obchoduje s lidmi. Svůj život zasvětil hledání pohřešovaných žen. V každé dívce, kterou zachrání, vidí svou sestru Juli. Ta zmizela před dvaadvaceti lety z jejich rodného města Valanu uprostřed chaosu vyvolaného rumunskou revolucí, která vypukla roku 1989. (21. listopadu)

Král Petr I.

Petr Karadjordevič byl jako malý chlapec vyhoštěn ze Srbska konkurenční dynastií Obrenovičů. Byla mu odepřena nejen role, která mu patřila, ale také příležitost navázat trvalé pouto se zemí, v níž se narodil, a s lidmi, jimž mohl vládnout. (22. listopadu)