13 úžasných dokumentů na Netflixu z poslední doby

Netflix dokumenty z poslední doby

Netflix není domovem jen pro tisíce filmů a seriálů, diváci si něm mohou dopřávat také nepřeberné množství dokumentů, které si již tradičně drží svou nadstandartní kvalitu. V tomto přehledu si připomeneme nejzajímavější dokumentární počiny, které Netflix uvedl na své službě za poslední necelé dva měsíce.

Blackpink: Light Up the Sky

Za jejich raketovým vzestupem stojí léta dřiny, velké sny i spousta překážek, které společně musely překonat. Příběh korejské dívčí skupiny BLACKPINK.

Carmel: Kdo zabil Marii Martu?

Dokumentární seriál o jednom z nejkontroverznějších kriminálních případů v Argentině sleduje okolnosti, za kterých zemřela María Marta García Belsunce.

Experti na podivná řemesla

Dokumentární seriál o prapodivných sportovních soutěžích a bláznech, co vášnivě fandí všem, kteří se jich účastní, nebo se jenom motají kolem.

Guillermo Vilas: Vyrovnat skóre

Argentinský novinář se snaží dokázat, že slavnému tenistovi Guillermu Vilasovi bylo v 70. letech neprávem odepřeno prvenství na světovém žebříčku tenistů.

Krásný modrý svět: Souboj se suchem

Dokument o možnostech udržitelné budoucnosti hospodaření s vodou, který se zabývá inovacemi na pěti kontinentech naší planety od recyklace po generování energie z vody.

Nakrmte někdo Phila – 4. řada

Tvůrce populárního sitcomu Raymonda má každý rád Phil Rosenthal poznává na svých cestách kuchyni a kulturu měst jako Bangkok, Lisabon, Mexico City a řadu dalších.

Nevyjasněné záhady – 2. řada

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů.

Pohyb

Dokumentární seriál o nadaných tanečnících a choreografech, kteří udávají takt umění pohybu po celém světě.

Proces číslo 4

Sean K. Ellis šel do vězení za vraždu policisty, kterou měl spáchat v Bostonu v roce 1993. Teď chce dokázat svoji nevinu a odhalit korupci a rasismus v řadách policie.

Příběh malé Roony

Dokument zachycuje příběh malé holčičky z indického venkova, která trpí hydrocefalem. Když její fotky obletí svět, dostane šanci na operaci – a ta jí možná změní život.

Shawn Mendes: In Wonder

Shawn Mendes se v dokumentu, který se natáčel během jeho světového turné, otevřeně rozpovídá o slávě, vztazích i o tom, co ho v branži ještě čeká.

Tajemství hrobky v Sakkáře

Egyptští archeologové odkryjí neporušenou hrobku starou 4 400 let a pokoušejí se rozšifrovat historii svého výjimečného objevu.

Tři smrti Marisely Escobedo

Dokument o matce a její neúnavné snaze dostat do vězení vraha, který ji připravil o dceru a na kterého byla spravedlnost v Mexiku krátká.

Pokračuj na minulý přehled nejnovějších dokumentů na Netflixu