Warcraft 2: Připravovat se má návrat na Azeroth

warcraft první střet - warcraft 2

Po čtyřech letech, od uvedení filmového Warcraftu, se zřejmě začíná pracovat na jeho pokračování. Studio Universal, které převedlo příběh slavné videoherní série na plátna kin, zatím nic nepotvrdilo.

Přípravy na druhém Warcraftu, se podle relativně spolehlivých zdrojům (na sociálních sítích známý Daniel Richtman a novinář Caleb Williams), uskutečnily převážně díky velké hráčské základně a tržbám, které Warcraft zaznamenal mimo Spojené státy. Film s rozpočtem 160 milionů dolarů totiž na domácí scéně naprosto vyhořel a zaplatil se až s příchodem do Číny. I tak tržby nepřesáhly půl miliardu dolarů.

Warcraftu v roce 2016 se nedařilo ani mezi kritiky. Na Rotten Tomatoes od nich obdržel pouhých 28 procent a mezi ostatní diváky vnesl vlnu rozporuplných dojmů. Štěstím zrovna nesršeli ani hráči (případně čtenáři) videoherní předlohy od Blizzardu. Slibovaná epická podívaná ve stylu Hry o trůny a Pána prstenů se prostě nekonala.

Protože studio Universal ještě o druhém Warcraftu oficiálně nic neprozradilo, nemůžeme si být jistí ani návratem režiséra Duncana Jonese. Ten od Warcraftu natočil pouze sci-fi pro Netflix s názvem Mute, které po kvalitativní stránce dopadlo ještě hůře, než nákladnější Warcraft.

Plakát k filmu Warcraft. Zdroj: Universal Pictures