Přichází na Netflix už tento týden

přichází na Netflix

Nový týden a další zajímavé novinky na Netflixu. Tentokrát si dopřejeme korejský zombie horor, slavné filmy Karla Zemana a další české tituly.

#Žiju

Přichází na Netflix

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (8. září)

Baron Prášil

Přichází na Netflix

Průkopník trikového filmu Karel Zeman se v osobitém přepisu románu o chvástavém rokokovém kavalírovi nechal inspirovat ilustracemi Gustava Dorého. Romantické fantazie barona Prášila, jehož s nonšalantní ironií ztvárnil Miloš Kopecký, přitom konfrontuje s vědou a technikou na samém prahu kosmického věku. (9. září)

Cesta do pravěku

Přichází na Netflix

Čtyři kluci proplují jeskyní a vydají se proti proudu času planety Země. Zažijí tak největší dobrodružství svých životů, společně s mamuty, zdechlinou stegosaura či trilobity. Slavný rodinný snímek Karla Zemana kombinující hranou, animovanou a loutkovou akci je triumfem technologie i vynalézavosti. (9. září)

Chůva na zabití: Krvavá královna

Přichází na Netflix

Dva roky potom, co porazil satanistický kult vedený chůvou Bee, se Cole snaží zapomenout na minulost a soustředí se na to, aby přežil střední. Jenže když se jeho staří nepřátelé nečekaně vrátí, musí Cole tyhle síly zla ještě jednou přelstít. (10. září)

Ikarie XB 1

Přichází na Netflix

Dnes už se jen těžko věří, že hlavním popudem pro vznik snímku Ikarie XB 1 byla přímá politická objednávka: oslavit přistání sovětské rakety na Měsíci. Zájem vedení domácí ki­nematografie o tuto látku se projevil ve štědrém rozpočtu a podílu významných spolupracovníků za kamerou i výkvě­tu domácího herectva před ní. Výsledný vědecko-fantastic­ký film je přinejmenším nadčasový. (9. září)

Kdopak by se vlka bál

Přichází na Netflix

A pro koho je film určen? „Je to film pro dospělé, který mohou vidět s dětmi. Ve filmu se řeší závažnější rodinná témata, je ale vyprávěn pohledem šestileté holčičky. Díky tomu je srozumitelný a zábavný pro všechny. Není to film směřovaný jen k dětskému divákovi, ideální je společná návštěva kina rodičů s dětmi,“ vysvětluje producent Vratislav Šlajer. (9. září)

Requiem pro panenku

Přichází na Netflix

Administrativním omylem se čtrnáctiletá Marika dostane místo do dětského domova do ústavu pro mentálně choré, odkud není úniku. Panuje v něm nelidská mašinérie a sadistické vychovatelky používají tak drastické „výchovné“ metody, že se dívka rozhodne bezvýchodnou situaci řešit zoufalým činem… (9. září)

Učitelka

Přichází na Netflix

Psychologické drama Učitelka je univerzálním podobenstvím o síle a odvaze jednotlivce vzepřít se kolektivem podporované korupci. Skrze drobnokresbu charakterů můžeme na půdě základní školy zkoumat mechanismy vzájemné manipulace a psychického nátlaku mezi učitelkou, žáky a rodiči. (9. září)

Vynález zkázy

Přichází na Netflix

Novátorská adaptace verneovky Vynález zkázy vychází ze základů původního vyprávění o objeviteli výbušniny, s jejíž pomocí chce podlý dobrodruh ovládnout svět. Varovný příběh o zneužití převratného vynálezu obsahově i výtvarně evokuje neopakovatelné kouzlo romanticko-dobrodružných románů Julese Verna. (9. září)

Pokračuj na Nejočekávanější Netflix filmy příštích dvou měsíců