Nejlepší zombie filmy za posledních 10 let

nejlepší zombie filmy

Zombie filmů není nikdy dost. A těch dobrých obzvlášť. Za posledních deset let se jich urodilo neskutečné množství, ale jen pár vybraných můžeme doporučit. Tohle jsou nejlepší zombie filmy poslední dekády.

#Žiju

Nejlepší zombie filmy

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. Jihokorejský horor byl uveden na Netflixu.

Cargo

Nejlepší zombie filmy

V zoufalé snaze utéci náhlé pandemii se Andy (Martin Freeman) a Kay schovávají na hausbótu s jejich jednoroční dcerkou Rosie. Stanou se ale oběťmi útoku, při kterém Kay zemře a Andy je infikován a zbývá mu jen 48 hodin, než se transformuje do jednoho z těch, kterým se tak dlouho snažili unikat. Andy se proto sám musí vydat na riskantní cestu k nalezení nového opatrovníka pro své dítě.

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý

Filmy o zombie

Jednoho z nejoriginálnějších severských režisérů dneška charakterizuje záliba v žánrových filmech, bezbřehý humor a vytříbený smysl pro dramatičnost. Tommy Wirkola přináší divákům hororovou komedii, ve které nechává ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska.

Hladoví

Filmy o zombie

Malou odlehlou vesnicí kdesi v Quebecku se šíří zvláštní nákaza, která proměňuje obyvatele městečka k nepoznání. Nejdřív přicházejí změny na těle, a později začnou nakažení útočit na své blízké. Skupinka přeživších se vydává do okolních lesů a hledá ostatní, co možná také unikli. Kanadský režisér Robin Aubert ukryl podobenství o lidskosti do nápadité a poetické variace na klasické zombie horory.

Já, hrdina

Hororové zombie filmy

Hideovi je přes třicet a stále je jen pomocným komiksovým kreslířem. Jeho dívka po letech čekání na lepší život ztrácí trpělivost a vyhodí ho z bytu. Při pokusu o usmíření se pak mění na zombie, stejně jako většina Tokia. Hideo opouští město a vydává se na cestu za zbytky civilizace. Jediným společníkem je mu sportovní brokovnice a později i dívka Hiromi, kterou si Hideo zamane uchránit.

Maggie

Zombie ve filmu

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou.

Mrtví a neklidní

Filmy o zombie

Co se stane, když se do vás zamiluje zombie? To zjistí Julie v romantickém hororu, kde svět je nepěkné místo obývané z části lidmi a z části chodícími nemrtvými…Neobyčejný milostný příběh krásné dívky a nečekaně citlivého nemrtvého rozpoutá řetězec událostí, které mohou změnit celý svět.

Mrtví neumírají

Zombie ve filmu

Cliff (Bill Murray) a Ronnie (Adam Driver), jindy klidní strážci zákona v ospalém Centerville, jsou mírně znepokojeni. Po domácích zvířatech ani stopy, hodiny se zastavily a s nocí tma nepřichází. Zprávy v televizi jsou děsivé a vědci projevují neklamné známky znepokojení. Městečkem se potácejí povědomé bytosti. Zombie komedie nedostižného Jima Jarmusche, který si neodpustil jiskřivě sarkastické komentáře k aktuální americké politické situaci.

Naneživo

Nejlepší zombie filmy

Malý štáb točí laciný zombie horor v opuštěné fabrice, ve které kdysi japonská armáda experimentovala s mrtvými. Netrvá dlouho a herci i filmaři se začnou měnit na skutečné oživlé mrtvoly. Perfekcionistický režisér ale odmítá natáčení přerušit a posedlý utkvělou představou o ryzím umění pobíhá uprostřed nastalého chaosu s kamerou, zatímco nákaza si vybírá jednu obět za druhou. Pro dokonalý záběr je schopen obětovat vše. Anebo je to všechno jinak?

Nejnadanější dívka

Filmy o zombie

Britský zombie-horor natočený dle předlohy spisovatele Mikea Careyho vypráví příběh o infikované holčičce. V dystopické budoucnosti je většina lidstva nakažena houbou Ophiocordyceps unilateralis – nakažení rychlé ztrácí své mentální schopnosti a stávají se z nich zombie toužící po lidském mase. Situace na vojenské základně Hotel Echo přinutí hlavní hrdinku společně s týmem vědců a vojáků vydat se na společnou cestu za přežitím…

Noc oživlých protinožců

Filmy o zombies

Čerstvý vítr zombie žánru vane z australské dálnice. Když se z většiny protinožců stanou živí mrtví, drsný Barry a kámoš Benny se ve stopách Šíleného Maxe vydávají na cestu pustinou, aby zachránili Barryho sestru ze spárů tajného vědeckého experimentu.

Overlord

Filmy o zombie

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu.

Podivní

Nejlepší filmy o zombies

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie.

Skautův průvodce zombie apokalypsou

Zombies ve filmu

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojují své síly s drsnou servírkou, aby se stali tím nejnepravděpodobnějším týmem hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zombie zkázou.

Světová válka Z

Nejlepší zombie filmy

Původ viru je neznámý, počet nakažených roste každý den exponenciální řadou a z nákazy se rychle stává globální pandemie. Když nakažení začnou rozvracet armády a svrhávat vlády všech států světa, musí se Lane (Brad Pitt) vrátit ke svému dřívějšímu nebezpečnému životu, aby ochránil svoji rodinu.

The Battery

Filmy o zombie

Dva bývalí hráči baseballu, Ben a Mickey, podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly.

Vlak do Pusanu

Filmy o zombie

Jako dárek k narozeninám se rozvedený Seok Woo (Gong Yoo) rozhodne vzít svou dceru Soo-an (Kim Soo-an) za její matkou vlakem do Pusanu. Po odjezdu vlaku je v zemi ohlášena zombie epidemie, která se nevyhne ani jeho pasažérům. Začíná nemilosrdný boj o přežití.

Yummy

Filmy o nemrtvých

Mladá žena Alison chce zmenšit prsa. Její matka zase přijede kvůli dalšímu faceliftu. Alisonin přítel Michael se ve volné chvíli jde projít po opuštěném oddělení, kde narazí na mladou ženu s ústy zacpanými roubíkem a připoutanou k operačnímu stolu; dívka je výsledkem experimentálního omlazovacího ošetření. Osvobodí ji, ale neuvědomuje si, že právě způsobil vypuknutí viru, který změní lékaře, pacienty i jeho tchyni na krvelačné zombie.

Zombieland: Rána jistoty

Nejlepší filmy o nemrtvých

V pokračování hororové komedie Zombieland projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny.

Pokračuj na nejlepší horory za posledních 10 let