Očekávaná Mulan míří na Disney+

Mulan Disney+

Velkolepý remake disneyovky Mulan měl být hitem, který zaplní kinosály po celé Americe. Film však nakonec klasickou distribuci ve valné většině vynechá a zamíří rovnou na internet, přesněji streamovací službu Disney+. A to už v září tohoto roku. Jak to bude vypadat v Česku?

Mulan měla zamířit do kin koncem června, jenže pandemie koronaviru byla proti. Dlouho se spekulovalo, zda snímek neuvidíme třeba až příští rok (vzhledem k nákladné výrobě by to dávalo smysl) nebo zakotví rovnou na internetu. Druhá varianta nakonec dostala přednost. Český divák by ale také neměl být ochuzen.

Disney+ zatím v Česku není. Smutnit ale nemusíme, protože Mulan by se měla dočkat i distribuce do světových kin, ve kterých to jen bude možné. Takže i do České republiky. Jde tak o revoluční krok Disneyho, kdy se velký film podívá současně do kin i na stremovací službu.

Uvedení Mulan na Disney+ bude mít jeden zásadní problém. Uživatelé za tento film zaplatí 30 dolarů (zhruba 660 korun). Těšit se nicméně mohou již 4. září.

Nolanův Tenet nemusí být jediným blockbusterem, který bychom měli vidět v nejbližších dnech a týdnech v kinech. Česká premiéra Mulan však ještě nebyla upřesněna.

Mulan natočila novozélandská režisérka Niki Caro (Úkryt v ZOO), a v titulních rolích se představí Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li, Li Gong, Jason Scott Lee, Rosalind Chao a další.