Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

nejlepší filmy Rowan Atkinson

Rowan Atkinson se pro roli Mr. Beana narodil. Jeden z nejslavnějších a nejlepších komiků současnosti však účinkuje i v řadě dalších filmech, ve kterých svůj komický talent rozhodně nezapře. Tohle jsou nejlepší filmy Rowana Atkinsona, představitele Mr. Beana a hvězdy neméně kultovní Černé zmije.

Filmy Rowana Atkinsona v hlavní roli

Johnny English

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Britská výzvědná služba, konkrétně její oddělení MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutečně jedinečnou posilu. Snad ani James Bond, připravený vždycky a všude na všechno, se s ním měřit nemůže. Právě včas, protože z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie čelí vážné krizi. Rowan Atkinson natočil další dvě neméně úspěšná pokračování Johnnyho Englishe.

Maigret (filmová minisérie)

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

V uličkách pařížského Montmartru řádí sériový vrah. Oběťmi jsou ženy, které spolu kromě barvy vlasů a nadprůměrné výšky nemají nic společného. Vrah je v noci přepadne, rozřezá jim šaty a zabije je, aniž by je oloupil. Ani po několika měsících vyšetřování není komisař Maigret (Rowan Atkinson) blíže k dopadení sériového vraha a oběti stále přibývají, už je jich pět. Proto se detektiv rozhodne na vraha nachystat léčku. Rowan Atkinson se objevil celkem ve čtyřech dílech televizní minisérie o detektivu Maigretovi.

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Moc toho nenapovídá, ale jeho mimika poví vše: jako expert na umění odchází Dr. Bean do Los Angeles. Bohatý generál Newton tam daroval Griersonovu muzeu slavný obraz od Jamesa Whistlera. Bean jako delegát londýnské „National Gallery of Art“ má za úlohu rokovat o koupi díla, hodného několika milionů. Jeho hostitel David Langley ho ubytuje u sebe doma, což manželka a děti už po několika minutách zhodnotí jako ne moc povedený nápad… Příběh jako taký však ve filmu sehrává jen vedlejší úlohu. Film je ve skutečnosti sbírkou krátkých skečů a chodící katastrofa ve tvídovém saku nás provází celým příběhem.

The Tall Guy

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Téměř zapomenutý film, ve kterém Rowan Atkinson hraje „sám sebe“ po boku Jeffa Goldbluma a a začínající Emmy Thompson. The Tall Guy je filmovým debutem slavného režiséra a v tomto případě scénáristy Richarda Curtise, tvůrce Lásky nebeské a Atkinsonovy Černé zmije. Komedii z prostředí divadelních prken byl měl vidět každý fanoušek Rowana Atkinsona, který tento film natočil ještě předtím, než se stal Mr. Beanem.

Univerzální uklízečka

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Rowan Atkinson hraje muže tak zabraného do psaní perfektního kázání, že ani netuší, že jeho manželka ho podvádí nebo že jeho dorůstající děti jsou chuligáni. Reverend Walter Goodfellow je místní vikář, který žije se svojí ženou Glorií a svými dvěma dětmi v malém anglickém městě Little Wallop. Gloria se vážně snaží si udržet dekorum vikářovy ženy, ale brzy zjistí, že její děti a její beznadějný manžel jsou pro ni málo. Touží po spáse a ta přichází v podobě Grace – okouzlující, diskrétní hospodyně, která má svoji vlastní definici údržby domu a neuvěřitelnou dovednost řešení problémů. Grace se rozhodne vzít vše do svých rukou a zbavit město všech špinavých tajemství.

Malé role Rowana Atkinsona

Čtyři svatby a jeden pohřeb

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rowan Atkinson v geniální roli pomateného kněze.

Láska nebeská

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Richard Curtis zúročil své zkušenosti a schopnosti v minulém scénaristickém postu a servíruje nám zabalený vánoční dárek s obrovsky silným hereckým koncertem několika současných (nejen) britských hvězd a krásných žen. Nádherně klidná atmosféra si s ničím nezadá se vskutku nebeskou hudbou a romantickými a komickými momenty. Tohle skloubení vyšlo na výbornou a pokud bych chtěl někomu doporučit britskou romantickou komedii, ani sekundu nezaváhám. Rowan Atkinson v malé roli šikovného prodejce šperků.

Milionový závod

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Bohatý majitel casina připraví pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy. Mezi soutěžícími nechybí ani Rowan Atkinson.

Nikdy neříkej nikdy

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Agenti pod velením Ernsta Blofelda proniknou do US Air Force a zmocní se dvou letadel Tomahawk. Na pomoc je povolán agent 007, který má získat ukradená letadla zpět a zabít Blofelda. Když krutá organizace SPECTRE unese dvě jaderné střely, vydává se James Bond po jejich stopách. Rowan Atkinson se zde objevuje v malé roli jako Nigel Small-Fawcett.

Žhavé výstřely 2

Nejlepší filmy Rowana Atkinsona

Machr Harley opět v akci, a to v pokračování mimořádně úspěšné parodie. Topper Harley žije v pánském klášteře, jeho nezpůsobilý ex-velitel je v Bílém domě a na Středním východě je třeba vysvobodit skupinu amerických rukojmí. Topper je jediný muž, který to může dokázat, ale příliš se váže na svou ex-přítelkyni, než aby šel podruhé do akce – dokud ho krásná agentka CIA nedostane znovu do sedla. Legendární cameo v podání Rowana Atkinsona a jeho tkaniček.