10 vtipných zajímavostí o Mr. Beanovi

Rowan Atkinson zanedlouho vtrhne do kin opět jako poněkud nešikovný agent Johnny English. To ovšem není jeho nejznámější role. Celý svět si herce vybaví především jako vtipného podivína Mr. Beana. A čím se vlastně tato bizarní postava vyznačuje?

Jeho nejlepší kamarád je medvídek

Každý se cítí dobře ve společnosti někoho jiného. Většina z nás preferuje společnost lidí, někdo dá přednost domácím mazlíčkům psovi či kočce. Ale Mr. Bean má jiného věrného přítele – plyšového medvídka. Ten je vždy věrně po jeho boku, umí skvěle naslouchat a moc toho nenamluví. Jeho lidský kamarád mu dokonce obstaral postel na spaní (krabice) či dioptrické brýle. A navíc každý večer spolu čtou komiksy.

Je hrdým vlastníkem automobilu Austin Rover Mini

Kdo by tohle typické autíčko neznal. Mr. Bean si to v něm často frčí skrze městské uličky a dopravní značky pro něj nehrají roli. Zelené žihadlo je prostě pro něj srdcovka a nedá na něj dopustit. Navíc zvládne v něm rychlé převléknutí, když spěchá k zubaři.

Auto mu nikdo neukradne

Ke svému vozítku má zkrátka výstřední Brit zvláštní vztah, asi podobně jako ke svému medvídkovi. Aby se ujistil, že jeho zeleného rychlíka nikdo neukradne, vymyslel Mr. Bean několik kulišáckých zabezpečení. V první řadě auto zamyká na klasický zámek patřící nejčastěji ke skříním a truhlám. Ale má velice důmyslný systém, co se klíčů týče. Musíte jich objevit hned několik, abyste se dostali k tomu nejdůležitějšímu, co otevírá samotné dveře od auta. Pokud lupič přijde na způsob, jak toto vychytralé opatření obejít, bude čelit mnohem závažnější, nečekané překážce. Auto má totiž odjímatelný volant, který si jeho majitel vždycky bere s sebou. A řídit auto bez volantu je i na mnoho zlodějů aut zkrátka moc.

Nesnáší tříkolky Reliant Regal

Každý hrdina má svého úhlavního nepřítele a zde to není výjimka. Mr. Bean je vcelku hodný, i když podivný, chlapík. Ovšem jakmile dojde na jedno konkrétní vozidlo, nebojí se mu dělat samé rošťárny.  Jde o bledě modrou tříkolku značky Reliant Regal. Ta představuje pro Mr. Beana nepřítele číslo jedna a nikdy nepohrdne příležitostí udělat modrému vozítku nějakou rošťárnu.

V tanci je machr

Možná na to nevypadá, ale je taneční král. Jeho pohyby dostanou do transu snad každého. Netradiční kreace spadající do kategorie jen toho nejvyššího umění zkrátka nelze jinak než obdivovat.

Kreativita mu není cizí

Co uděláte, když si koupíte nový nábytek, který se vám nevejde do auta? Necháte si ho dovézt. Ale milovník rychlé jízdy a neobyčejných nápadů si řekl, že tak to dělají jen žabaři. Sám přistoupil na originální řešení – koupené křeslo umístil na střechu auta a s pomocí několik rekvizit řídil své vozítko právě z něj. Je to bezpečné? Určitě ně, ale za ten vítr ve vlasech to stojí.

Jeho přítelkyně je královna tolerance

Možná se to nezdá, ale hlavní protagonista tohoto článku je terno, tedy minimálně pro jednu slečnu. Ta je ochotná přehlédnout řadu jeho chyb a zřejmě musí být pořádná masochistka, když má nervy všechna ta martyria snést. Na druhou stranu – její přítel je ta nejlepší společnost na návštěvu kina. Kam se na něj hrabe IMAX, 4DX a jiné vymoženosti.

Budík mu nestačí

Znáte to – ráno zazvoní budík, ale na vstávání prostě nedojde. Vidina několika extra minut spánku je příliš silná a následuje ignorování nebohého snažícího se a marně vyzvánějícího  budíku. Ovšem je tu řešení – k nohám si připojte hadici a z ní tryskající voda vás jistě už z postele vyžene. Tedy měla by…

Je to velice štědrý člověk

Mr. Bean má srdce ze zlata. Když u něj během Vánoc zazvoní skupinka malých a roztomilých koledníků, hezky si je poslechne až do konce a celou dobu je častuje vřelým úsměvem. Když děti s koledami skončí, prozíravě a láskyplně jim nenabídne žádné sladkosti. Po nich se přece tloustne a kazí zuby!

Která scénka Mr. Beana vás vždy zaručeně pobaví? Podělte se v komentářích.