Nejlepší filmy Channinga Tatuma

nejlepší filmy Channing Tatum

Tanečník, producent a herec Channing Tatum se zapsal do srdcí mnoha dívek snímkem Let’s Dance. Ten sice nepatří mezi jeho nejlepší filmy, ale výrazně ovlivnil Tatumovu kariéru. Čtyřicetiletý americký rodák si následně zahrál v desítkách filmů a stal se hvězdou i Tarantinova snímku. Znáte všechny nejlepší filmy Channinga Tatuma?

21 Jump street

Zdroj: Sony Pictures

Povedená a překvapivě sympatická akční komedie, která se dokonce o dva roky později dočkala pokračování, adaptuje stejnojmenný seriál, který běžel v letech 1987 – 1991, přičemž v něm jednu z hlavních úloh ztvárnil mladičký Johnny Depp. Jak snímek, tak seriál pracuje s fiktivní jednotkou policistů v utajení, kteří předstírají, že jsou studenty. V remaku si hlavní role zahráli Jonah Hill a Channing Tatum. Šlo o překvapivě povedenu akční podívanou, v níž došlo i na do uvedení perfektně utajené cameo Johnnyho Deppa (jeho jméno se neobjevilo ani v titulcích).

22 Jump Street

Zdroj: Sony Pictures

Film disponuje akcí, romantikou a především humorem. Těšit se můžete na nové a originálními vtipy, Tatum a Hill se rovněž nebojí ani starých kousků a z každé situace ždímají maximum. Vygradované komické sekvence se střídají s klidnějšími, dramatičtějšími okamžiky (aspoň si vaše břicho odpočine), ale i ty jsou vtipné, vzhledem k tomu, kolik klišé obsahují, že je zkrátka nelze brát ani vážně. Velkým plusem je i to, že ve filmu jsou spousty odkazů na jiné filmové kousky, které si každý fanoušek zaručeně užije (tip na Drinking Game). 22 Jump Street se po všech stránkách povedlo, je to skvělá letní komedie, která potěší nejen fanoušky prvního dílu. (Jana Trnková)

Bez kalhot

Zdroj: Warner Bros.

Ve svém filmu režisér Steven Soderbergh otevírá dveře do světa mužských striptérů. Film je inspirován zkušenostmi Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil. Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. Jeho postavu ztvárnil Alex Pettyfer. Matthewa McConaugheyho uvidíme v roli Dallase, vysloužilého striptéra a současného majitele klubu, v němž Mike se svým žákem vystupují.

Coach Carter

Zdroj: Paramount Pictures

Další ze snímků inspirovaných skutečnými událostmi je právě příběh o basketbalovém trenérovi Kenu Carterovi (Samuel L. Jackson), který na většinově afroamerické střední škole v Richmondu zavedl nová pravidla, podle kterých se hraní v týmu stalo výsadou jen těch, kteří pro to měli dostatečně dobré výsledky ve škole. Tvrdý drill a vysoké nároky se sice zprvu setkaly s odporem jak samotných hráčů, tak jejich rodičů a vedení školy, ale postupem času začali všichni chápat, co Cartera k jeho krokům vede. Výjimečný trenér tak dokázal mladíky transformovat ve vzdělané muže a sportovce, kterým se díky jeho praktikám otevřely dveře k progresivní budoucnosti. Channing Tatum v menší roli jednoho z basketbalistů. (Lenka Hrůzová)

Kingsman: Zlatý kruh

Zdroj: 20th Century Fox

Nejnovější „vaughnovka“ Kingsman: Zlatý kruh pokračuje v tom nejlepším, co nám přinesla předešlá kapitola. Film jako takový nepřináší nic nového, ale vzhledem k tomu, jaké má po celou dobu stopáže grády, to vlastně vůbec nevadí. Osobně jsem se bavil doslova královsky a to je pro mne u tohoto typu filmu hlavní a víc bych od něj ani nechtěl. Ačkoli si snímek udržel nadhled, akčnost a nápaditost, trochu méně pobral grácie svého předchůdce, který byl svěžím překvapením. Channing Tatum ve vedlejší roli amerického Statesmana Tequily. (Tomáš Lesk)

Loganovi parťáci

Zdroj: Bleecker Street Media

„Dannyho Parťáci po vidlácku“. Tak by s nadsázkou šla popsat komedie, v které se objeví James Bond, Kylo Ren i Peter Griffin. Bratři Loganové nemají zrovna štěstí. Žijí v zapadákově, všem jsou pro smích a peněz nemají zrovna nazbyt. To se však pokusí změnit díky loupeži čtrnácti milionů, ke kterým chtějí přijít během nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. Aby se jim to však podařilo, musí najít několik odborníků na různá odvětví. A práce s nimi nebude zrovna jednoduchá… Snímek oplývá povedenými gagy a většinu pozornosti sobecky na sebe strhnul Daniel Craig, jehož postavu vykutáleného kriminálníka nelze přehlédnout.

Navždy spolu

Zdroj: Sony Pictures

Leo a Paige měli pocit, že mají vše. Iluze se však zhroutila v okamžiku, kdy po dopravní nehodě žena trpí amnézií, a tudíž si nepamatuje nic z jejich vztahu. Randění, společné bydlení i svatba Paige nic neříkají, a proto je pro ni nesmírně těžké uvěřit tomu, co jí o jejich neskonalé lásce Leo říká. Je pro ni prostě cizí. Ani opakované pokusy nepomáhají k vyjasnění situace, a tak se Leo musí o svou manželku pokusit bojovat. Úplně odznova, s čistým štítem a možností, že se do něj Paige třeba znova vůbec nezamiluje.. (Lenka Hrůzová)

Orel Deváté legie

Zdroj: Focus Features

Channing Tatum se jako Marcus vydává na nebezpečnou cestu na sever za hranice dosud nezmapovaného světa najít Orla Deváté legie – symbol Říma, který byl ztracen při pádu jeho legie a ztrátě 5000 mužů. Slušná akce, oslava hrdinství a patriotismu. Zkrátka taková příjemná popcornovka. (Daniel Birgus)

Osm hrozných

Zdroj: The Weinstein Company

Fanoušci tvrdí, že je Osm hrozných mixem mezi Gaunery a Nespoutaným Djangem. S tím do určité míry souhlasím. Stejně jako první snímek je nejnovější Tarantinův počin založený především na dialozích a s druhým jmenovaným ho pojí akce plná nadsázky a prostředí divokého západu. Ovšem výsledkem je trochu slabší odvar – ingredience jsou správné, návod rovněž, ale kuchař prostě udělal při vytváření konečného pokrmu někde chybu a nechutná to tak, jak se čekalo. V rámci konkurence dobré, na Tarantina slabší. Tatum se zde objevuje v menší roli, ale film jsme zde zařadit museli. Komu se poštěstí zahrát si v Tarantinově filmu? (Tomáš Lesk)

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

Zdroj: First Look International

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. Tatum zde hraje mladého Erica Robertse.

Útok na Bílý dům

Zdroj: Columbia Pictures

Skvělá a vtipná podívaná od mistra destrukce Rolanda Emmericha, která místy připomínala Smrtonosnou past s Brucem Willisem. Je to oldschoolová podívaná napěchovaná hláškami, která se nebere moc vážně. U amerických kritiků nenašla takový ohlas, jaký by si zasloužila, přesto se jedná o poctivě natočenou žánrovku. Channing Tatum a Jamie Foxx v hlavních rolích. (Lukáš Vaněk)

Vedlejší účinky

Zdroj: Open Road Films

Drama Stevena Soderbergha představí na první pohled ideální pár Emily a Martina. Věci se ale zvrtnou, když je Martin zatčen za podvody a Emily spadne do depresí. Její lékař jí předepíše jedny prášky, pak jiné a jak je již z názvu jasné, léčba nepůjde podle plánů a nakonec v ohrožení bude nejedna kariéra a nejeden život. Film začíná poměrně klidně, ale později není o zvraty nouze a divák si do poslední chvíle nemůže být ničím jistý. Kromě Rooney Mara ve filmu můžete vidět Judea Lawa, Channinga Tatuma nebo Catherine Zeta-Jones. (Jana Trnková)

Vzpoura v Seattlu

Zdroj: THINKFilm

Je listopad roku 1999, desetitisíce demonstrantů přicházejí do ulic Seattlu, aby protestovali proti schůzce Wold Trade Organizations Ministerial Meeting (WTO). Pochodu se účastní mimo jiné Django, Sam, Lou a Jay. Každý žije svůj život, ale všichni se spojí, aby se pokusili změnit svět. Poklidná demonstrace se rázem mění v totální vzpouru. Celý svět se dívá… podle skutečné události. Živý, bezprostřední a poutavý film, určitě stojí za zhlédnutí. Vynikající herecké obsazení včetně Channinga Tatuma v roli policisty.