Kde hrát sudoku online zdarma

sudoku online zdarma

Kde hrát na internetu sudoku online zdarma? Míst je hned několik. V tomto přehledu se podíváme na nejlepší online místa, kde hrát sudoku online zdarma a stát se mistrem této populární hry.

Sudoku online zdarma na Sudoku online

Zdroj: Sudoku online

Sudoku online je zřejmě nejpopulárnější český server pro hraní sudoku. Webová stránka je velmi jednoduchá, možná trochu zastaralá, ale svůj účel první dokonale. Na výběr máme z velkého množství obtížností. Přímo z menu se dostaneme na novinky ze světa hry, které můžeme rovněž odebírat poštou. Moc zajímavostí a novinek si zde ale nepřečteme… Návod a informace ke hře jsou samozřejmostí.

Sudoku online zdarma na Sudoko Klub

Zdroj: Sudoku Klub

Sudoku Klub je velmi povedený server se sudoko online zdarma. Hrát můžete pod vlastním účtem, díky čemuž se lze porovnávat s ostatními hráči a soupeři. Web také zobrazuje data odehraných her a celkový počet her k vyřešení. I zde si můžeme navolit všechny možné obtížnosti nebo si sudoku vytisknout. Zveřejněné jsou také sudoku hry dne a nechybí zde návody, pravidla a další informace.

Sudoku online zdarma na Sudoku Zdarma

Zdroj: Sudoku zdarma

Do třetice všeho dobrého a zase trošku jinak. Hra samozřejmě zůstává stejná, ale webové rozhraní se liší. Vzhled je opět velmi jednoduchý a samotná stránka si na nic nehraje. Hra je tady pochopitelně to nejdůležitější. Dokonce si ji můžeme přidat na vlastní stránky pomocí html kódu. Sudoku zdarma také nabízí drobné dárky a suvenýry v podobě třeba sudoku toaletního papíru.

Sudoku online zdarma v cizině

Zdroj: Sudoku-Online.com

Internet je v dnešní době zaplavený sudoku weby. Pokud hledáte, kde si zahrát, nemůže nastat problém, že byste si nevybrali. Pokud u vás rozhoduje herní prostředí, rozhodně doporučujeme Sudoku.Game, které se fakt povedlo. Na obrázku zmiňované Sudoku-Online také není špatnou volbou.

Zajímavé informace o hře

Sudoku je hlavně zábava

Historie sudoku sahá až do roku 1979, kdy hru představil Howard Garns pod názvem Number Place. Největší oblibě se dočkala v Japonsku, kde dostala označení sudoku. Pod tímto názvem ji známe dodnes a je součástí ohromného množství tištěných novin a magazínů po celém světě. My ji samozřejmě můžeme hrát online a zdarma nebo si sudoku vytisknout na papír.

Sudoku patří k nejoblíbenějším logickým hrám na světě i díky své pomyslné jednoduchosti a dostupnosti. Cílem hry je doplnit chybějící čísla 1 až 9 do prázdných políček. K předem vyplněným číslům musíme doplnit další čísla tak, aby platilo, že v každém řádku, v každém sloupci a v každém z devíti čtverců jsou použita vždy všechna čísla 1 až 9, ovšem každé z nich jen jednou. Pořadí čísel není důležité. Čísla se nesmějí opakovat v žádném sloupci, řadě ani malém čtverci. Nejtěžší verze sudoku můžeme zabrat průměrnému luštiteli klidně až jednu hodinu.

Mezi základní metody řešení sudoku patří Metoda jednoho kandidáta, Skenování a Eliminace. Všechny metody jsou podrobně rozepsány a vysvětleny na Wikipedii. Pokud tedy se sudoku (klidně i se sudoku online) začínáte, doporučujeme navštívit právě Wikipedii.

Popularita hry

Sudoku se dočkalo největší popularity v roce 2004 ve Velké Británii, odkud se pak rozšířilo do zbytku Evropy. Sudoku vděčí své dostupnosti právě internetu, kde je k nalezení zhruba třicet milionů webových stránek zabývajících se právě touto hrou.

V České republice se pravidelně konají turnaje v sudoku. První Mistrovství republiky proběhlo v roce 2006 v Brně. Jednatřicetiletá výherkyně se tehdy kvalifikovala na první mistrovství světa konané v Praze, kde rovněž zvítězila a stala se tak historicky první mistryní světa v sudoku. Pořádají se také dětské turnaje. Proslulý je rovněž soutěžní sudokuvlak z Prahy do Brna, který vznikl v rámci soutěže Českých drah v roce 2007.

Pokračuj na místa, kde hrát Online hry zdarma