Justice League: Hallelujah, Snyderova verze má trailer

justice league Snyder Cut trailer

Batman nebyl jediný. Svou pozornost na DC Fandome si zasloužila také Justice League Zacka Snydera. Ta v minisérii představí alternativní podívanou původní Ligy spravedlnosti a za doprovodu Leonarda Cohena uvedla nové záběry z očekávané komiksovky.

Liga spravedlnosti měla hodně pohnutý osud. Předcházející Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti sklidil spíš výsměch, takže málokdo čekal, že zrovna Liga spravedlnosti se povede. Během natáčení navíc Snydera postihla rodinná tragédie, takže od filmu odstoupil a rozdělanou práci za něj dodělal Joss Whedon. Spousta materiálu skončila v koši a výsledný film byl bizarní hybrid mezi sošností BvS a komediálností marvelovek.

Časem se začal ozývat Zack Snyder, že jeho původní verze existuje a studio ji nechce uvolnit. Fanoušci se toho okamžitě chytli a z tvrzení se stal živý mýtus o nejlepším superhrdinském filmu všech dob, který nikdo nikdy neviděl, ale všichni vědí, že je skvělý. Mýtus ale zůstával mýtem a všechna ta zaručená tvrzení a dohady o jeho obsahu byly spíš nechtěně vtipné.

Materiálu bylo asi hodně, protože Snyder Cut bude uveden ve formátu půl hodinových epizod, nikoli jednoho celovečerního filmu. Bude stát výsledek za to? Režisérská verze Batman v Superman přidala některé dříve vynechané scény, díky nimž dával celý ten příběh smysl a ze Supermana se stala plnohodnotná postava. Není důvod Snyder Cut odsuzovat předem, je docela dobře možné, že se dočkáme komplexního vyprávění. To ostatně uvidíme příští rok na HBO Max.

Zdroj: HBO Max