Tesla: Ethan Hawke v roli legendárního vynálezce

Filmové studio IFC Films zveřejnilo první trailer k novém životopisnému snímku, který se zaměřuje na legendárního a známého vědce a vynálezce Nikola Teslu. Film nám odhalí jak jeho život, tak zároveň přiblíží i vztah, který Tesla měl s Thomasem Edisonem a Georgem Westinghousem.

Vizionářský vynálezce Nikola Tesla bojuje za svůj revoluční elektrický systém a celosvětovou bezdrátovou energii. Svým vynálezem těžce konkuruje tehdy váženému Thomasu Edisonovi, se kterým má napjaté vztahy. Naštěstí za ním stojí jeho patron George Westinghouse, který Teslu podporuje jako dobrý přítel. Vedle všech obtížích přichází další v podobě dcery finančního magnáta J.P. Morgana, jehož dcera Anna má na Teslu spadeno daleko více, než by se dalo čekat.

Za režií a scénářem filmu stojí Michael Almereyda, který s Ethanem Hawkem spolupracoval na dramatickém thrilleru Hamlet z roku 2000. Herec Ethan Hawke je ale známý z dalších filmů jako například Zoufalství a naděje, Training Day nebo Chlapectví. Roli Thomase Edisona ztvárnil herec Kyle MacLachlan, kterého můžete znát ze seriálů Jak jsem poznal vaši matku nebo Zoufalé manželky. Ve vedlejších rolích se objeví Hannah Gross, Eve Hewson, Lucy Walters, Jim Gaffigan nebo Josh Hamilton.

Film měl již premiéru na filmovém festival v Sundance, v kinech a na internetu bude k dispozici od 21. srpna 2020.

Zdroj: IFC Films