Nejlepší filmy Johna Travolty

John Travolta se právě pokouší udělat z Kevina Harta skutečného drsňáka v seriálové novince Die Hart. Nejlepší čas, kdy si připomenout nejlepší filmy tohoto legendárního tanečníka a herce.

Carrie

Zdroj: Magic Box

Středoškolská hororová story na motivy knihy Stephena Kinga ukazuje odvrácenou stranu studia na střední škole. Mladá Carrie pochází z problematické rodiny, její matka je náboženská fanatička, a patří mezi nevýrazné a šikanované studenty. První menstruace, o níž nemá dívka žádné dosavadní povědomí, je pro ni velkým psychickým šokem doprovázeným dalšími stresujícími událostmi toho dne. Stres a vztek v Carrie náhle začínají probouzet nadpřirozené schopnosti, které nevědomky užije. Nesmělá studentka je pak pozvána školním krasavcem Tommym na ples a přes první nedůvěřivost nabídku přijímá… (Lenka Hrůzová)

Divoši

Oliver Stone překvapuje. Trvalo mu celých osmnáct let, než natočil „něco podobného“ jako Takoví normální zabijáci, tedy osobitou gangsterku, která šokuje. Divoši nešokují až tak moc, zato se jedná o kus perfektní práce a neobyčejně skvělý film z prostředí války mezi kartely a two-men-army. Film má své kouzlo ve vyprávění hlavní postavy „to, že vám to vyprávím, neznamená, že žiji“ a trochu šablonovitý děj s překvapujícím koncem. A to se musí líbit. (David Gajdoš)

Fenomén

Zdroj: Buena Vista Pictures

Travolta se zde představuje jako George Malley, bezstarostný automechanik, který se beznadějně zamiluje do krásky (Kyra Sedgwick – Something To Talk About), jenž se právě přistěhovala a drží si od všech mužů odstup. Když George slaví narozeniny, stane se něco opravdu magického – tajemná síla ho obdaří zvláštními telekinetickými a geniálními duševními schopnostmi. Díky nim se stane fenoménem, který ho začne odcizovat od dlouholetých přátel, ale zároveň se může přiblížit ženě, kterou miluje. Fenomén, který se může pyšnit hitovým soundtrackem s výkonem talentovaného Roberta Duvalla a Foresta Whitakera, je inspirujícím příběhem lásky, odvahy a přátelství, který promluví k vašemu srdci.

Horečka sobotní noci

Zdroj: Paramount Pictures

Vůně kolínské, květinová košile, gabardénové kalhoty a boty s vysokými podpatky, diskohudba Bee Gees, taneční parket jen pro sebe a svou dívku – taková je představa Tonyho o správně prožité sobotní noci po šesti dnech dřiny v obchodě s barvami. Život ale nejsou jen světla sobotních diskoték… Tony pod vlivem své partnerky Stephanie i svého bratra přestává pouze snít a hledá nové perspektivy tam, kde doopravdy jsou. John Travolta v roli bravurního tanečníka a písničky skupiny Bee Gees rozpoutali v sedmdesátých letech obrovskou vlnu zájmu o disko a stali se na dlouhou dobu idoly miliónů lidí na celém světě.

Kdopak to mluví

Zdroj: TriStar Pictures

Mollie, třiatřicetiletá svobodná účetní jedné newyorské společnosti otěhotní s jedním klientem své firmy. Při cestě do porodnice se seznámí s taxikářem Jamesem, který nastávající matce ochotně podá pomocnou ruku a později vypomáhá jako hlídač malého Mikeyho. Mollie si nechce vzít za muže otce svého dítěte a hledá životního partnera. Malý Mikey, který všechny události okolo sebe komentuje vnitřním „dospělým“ hlasem, běh věcí značně komplikuje. Mollyinu ruku nakonec získá James. Legendární komedie se skvělým Travoltou, která se vyplatí vidět v původním znění, už jen kvůli dabingu Bruce Willise.

Okrsek 49

Zdroj: Buena Vista Pictures

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (Joaquin Phoenix), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (John Travolta) a svou druhou rodinu – ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné – rodina, důstojnost, odvaha – se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím.

Píseň lásky samotářky

Zdroj: Lionsgate

Když se Pursy (Scarlett Johansson) dozví, že jí zemřela matka, vrátí se po dlouhé době do New Orleans. Chce se usadit ve svém rodném domě. Ten je ovšem zchátralý a navíc není prázdný. Již léta jej totiž obývají dva přátelé její matky: bývalý profesor literatury Bobby Long (John Travolta) a jeho chráněnec Lawson Pines (Gabriel Macht). Ti tráví celé dny společným pitím a čtením a nemají v úmyslu svůj domov opustit. Žádný z těch tří nechce ustoupit, a tak jsou nuceni žít spolu. Postupem času Bobby, Lawson a Pursy s údivem zjišťují tajemství o sobě navzájem, o své minulosti a odhalují zdánlivé maličkosti, které propletly jejich životy. Scarlett Johansson byla za svůj výkon v roli Pursy v roce 2005 nominována na Zlatý glóbus.

Pomáda

Zdroj: Paramount Pictures

Kdo nezná Pomádu jako by nežil. Filmový muzikál z roku 1978 doslova obletěl celý svět a zapsal své písně do srdcí několika generací. Sandy (Olivia Newton-John) a Danny (John Travolta) strávili romantické léto na pláži, pak se ale vrátili ke svým středoškolským životům. Sandy se s rodinou přestěhuje a začne školní rok v nové škole. Jaké je ale její překvapení, když zde potká zrovna Dannyho. Kromě chytlavých refrénů je film plný i skvělých tanečníků v čele s Travoltou. (Káťa Sabelová)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Zdroj: Miramax Films

Název mluvící sám za sebe, film, který vyzdvihnul Quentina Tarantina k povědomí všech. A nebavíme se pouze o kriticích na filmových festivalech nebo zařeknutých fanoušků gangsterek a černohumorných vtipů. I když právě tady je zakopaný pes. Tarantino natočil Pulp Fiction tak, že si v něm každý najde své a nikdo se nebude vyloženě nudit. Mafiánští zabijáci, boxer, kmotrova ženuška nebo milenecké duo zlodějíčků nezávisle na sobě a přece spolu utváří komplexní příběh, který přesto vyzařuje jednoduchost. Okamžik, kdy i největší nepřátelé stanou po boku, a do vzduchu přitom proudí jedna skvělá kultovní hláška za druhou. Travolta, Jackson, Thurman, Willis a další, kteří s Tarantinem ještě tak úplně neskončili. (Jan Marek)

Tváří v tvář

Zdroj: Paramount Pictures

Pravý akčňák od mistra svého řemesla Johna Woo. Za největší plusy musím zmínit poněkud jiný pohled na typický akční film (prohození dobrého a zlého = totální zmatek v postavách jak hraných tak filmových). Uvědomíte si, že Cage je vlastně zlý a hodný, ale má tvář Travolty, ale toho zase nepoznávají tamti atd. Je to správně zmatené a hlavně, neskutečně stylové a Woo se vrátil k době Killera, kde je každý akční moment velice působivý a nápaditý (scénka se zrcadlem, s hudbou ve sluchátkách, věznice a samozřejmě nesmějí chybět holuby). (Radek Neuman)

Výstřel

Zdroj: Filmways Pictures

Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena…