Nejlepší komedie oblíbeného komika Willa Ferrella

Will Ferrell patří mezi nejoblíbenější komiky současnosti. Velmi často se objevuje po boku svých hereckých kamarádů, byť v menších rolích. V tomto článku si však připomeneme to nejlepší, co kdy natočil v roli hlavní. Ideální ohlédnutí před blížící se šíleností Eurovision Song Contest.

Bratři z donucení

Zdroj: Columbia/Sony

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví…

Horší už to nebude

Zdroj: Columbia/Sony

Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít.

Ledově ostří

Zdroj: Paramount Pictures

„Ledově ostří je čistá zábava, vítěz zlaté medaile za komedii“, ve které hrají komickou superstar Will Ferrell a Jon Heder. Velcí krasobruslařští soupeři Chazz Michael Michaels a Jimmy MacElroy se spolu porvou o zlatou medaili na světovém šampionátu. Tito dva rivalové doživotně vykázaní z mužské kategorii obejdou zákaz a najdou zadní vrátka, která je přivedou zpět ale v kategorii párů!

Melinda a Melinda

Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Melinda a Melinda kombinuje žánr romantické komedie a dramatu tak, jak to dokáže jen jedinečný Woody Allen. Film z prostředí Manhattanu vypráví o několika krizových situacích, které umožnily využít komediálního i dramatického nadání celé řady herců. Allen se opět potýká s podobnými tématy – křehkost lásky, manželská nevěra, složité milostné vztahy a neschopnost komunikovat.

Mládí v trapu

Zdroj: DreamWorks

Tři nejlepší přátelé a spolužáci Luke Wilson, Will Ferrell a Vince Vaughn se na prahu třicítky rozhodli zatočit setypem každodenního života a začnou pořádat divoké mejdany. Jenže věci se vymknou kontrole a jejich řádění jim pořádně zkomplikuje život… Co myslíte, že udělá chlap, když chytne dřívější let domů a najde svou dívku v posteli a v pokoji kolem je plno nahých neznámých lidí? Vrátí se na kolej a založí bratrstvo! Dřív než stačíte říct „zápasy v lubrikačním gelu“, Frank alias Tank; Mitch a Beanie mají svůj tajný spolek a vyvádějí nekontrolovatelné kousky.

Volte mě!

Zdroj: Continental film

Amerika, svoboda, volnost. Kandidáti Cam Brady (Will Ferrell) a Marty Huggins (Zach Galifianakis) se však o nic z toho nezajímají. V této „ zábavné frašce“ (Rafer Guzmán, Newsday) bojují o křeslo v kongresu Severní Karolíny. Když se po čtyřech funkčních obdobích zaplete Brady do skandálu, vlivné síly v pozadí proti němu podpoří nováčka Hugginse. Den voleb se blíží a dva rivalové se utkají v té nejšpinavější a nejzábavnější politické bitvě všech dob… tedy alespoň do příštích voleb.

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

Zdroj: DreamWorks

Will Ferrell hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka!