Zůstaňte doma. Předčasně vychází Birds of Prey, Neviditelný a další

V době karantény zůstáváme doma, a tak se filmoví distributoři pomalu přizpůsobují. Filmové novinky, které se v kinech třeba jen ohřály, přichází v online distribuci. Předčasně vychází i řada titulů, se kterými jsme původně počítali o něco později.

Ledové království 2

Jak je tomu skoro pravidlem u pokračování, druhé Ledové království na skvělý první díl nemá. Nicméně přes všechny jeho nedostatky jde o poměrně zdařilé pokračování, za které by se první díl rozhodně nemusel stydět. Dějově se drží určitých jistot a ověřených vzorů, ale i v nich se mu daří najít nový pohled a odlišný motiv. Písničky jsou chytlavé, dobře poslouchatelné s povedenými texty (minimálně v originální verzi). Celkově nejde o příliš výjimečný počin, srovnávání s prvním dílem mu určitě nesluší, ale na druhou stranu, když se vezme sám o sobě, pořád jde o příjemnou oddychovou podívanou a fajn způsob jak strávit necelé dvě hodiny.

V kinech od 21. listopadu 2019
Už teď na Disney+

Star Wars: Vzestup Skywalkera

Vzestupu Skywalkera nejvíce podráží nohy zkratkovitost v návaznosti na své předchůdce, místy přílišné skoky v ději a zároveň i vcelku pochopitelná snaha jeho tvůrců vsadit spíše na jistotu, než dělat vlny. Dá se ovšem oponovat tím, že jich dost nadělal Poslední z Jediů. Tedy dost na to, aby finále ságy přidělávalo nové.

V kinech od 19. prosince 2019
Už teď na iTunes, Amazon, Vudu

Emma

Chytrá, hezká a bohatá Emma má neodolatelný koníček. V milostných svazcích spojuje lidi, kteří by se sami asi nikdy spojit nedokázali. Trochu paradoxní je, že při suplování Amorovy role vůbec nemyslí na sebe. Již v dobách, kdy ženy bývaly křehké květinky a mladé dívky často interesantně omdlévaly, vytvořila Jane Austenová ve své Emmě hrdinku trochu jiného ražení.

V kinech nebylo
Vychází 20. března na iTunes, Amazon, Vudu

Lov

Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit…

V kinech nebylo
Vychází 20. března na iTunes, Amazon, Vudu

Neviditelný

Už mě nikdy neuvidíš. A bude tě to bolet.“ Zlověstný vzkaz bývalého milence by se dal interpretovat různě. Jenže ten pravý význam je děsivý a nepředstavitelný. Leigh Whannell, režisér originálního thrilleru Upgrade, přichází s další žánrovou lahůdkou, která inovativně oživuje legendárního hororového antihrdinu.

V kinech od 5. března 2020
Vychází 20. března na iTunes, Amazon, Vudu

Birds of Prey

Doba hrdinů je pryč. V kurzu jsou dnes antihrdinové, z nichž v posledních letech vyčníval především ukecaný Deadpool. A právě z žoldáka často bořícího čtvrtou stěnu si režisérka Cathy Yan a scénáriskta Christina Hodson vzaly příklad. Harley Quinn, které se opět zhostila Margot Robbie, je ženskou verzí kanadského zabijáka. Stejně jako on promlouvá přímo k divákům a rovněž skáče napříč časovými linkami. Vše navíc doprovází vtípky a nebere se moc vážně.

V kinech od 6. února 2020
Vychází 24. března na iTunes, Amazon, Vudu

Bloodshot

Bloodshot je až k uzoufání obyčejný, průměrný film, který jako by se stejně jako jeho hrdina zastavil v devadesátkách, kdy se možná jednalo o populární postavu, ta se nicméně v přehršli filmové konkurence ztratí a zapadne. Vin Diesel předvádí několikátou variaci na zamlklého, zádumčivého a drsného hrdinu a ač mu ta role stále sedí, rozhodně svým charismatem film nezachrání. Tento počin je předvídatelný a bohužel veskrze prostý a nenabízí nic, čím by na přehršel nejen komiksových, ale i jakýchkoli jiných akčních filmů vyčníval. A to je i jeho celkem výrazným hřebíkem do rakve. Pokud pak vůbec kdy toto dílo dostane pokračování (k čemuž konec, otevřený jak příslovečná vrata vysloveně vybízí), snad se jeho tvůrci více odváží. Nebo třeba přijdou s jinou postavou, která mezi víc než bohatou superhrdinskou konkurencí dokáže více zaujmout…

V kinech od 11. března
Vychází 24. března na iTunes, Amazon, Vudu

Trollové: Světové turné

Děj Světového turné se bude točit (opět) okolo dua hlavních postav v podobě Poppy a Větvíka, kteří společně odhalí existenci šesti dalších větví trollího rodu, z nichž každá žije na jiném území. Každá je také zasvěcena jiným druhům hudby. Nové kmeny budou vyznávat funk, country, techno, klasiku, pop a rock. Vládci kmenu rockerů (krále mimochodem dabuje Ozzy Osbourne) se rozhodnou zničit ostatní hudební žánry a je tak na našich hrdinech, aby sjednotili ostatní trolly a zachránili svůj svět před ztrátou různorodé muziky…

V kinech nebylo
Vychází 10. dubna

Aktualizováno 21. března

Další potvrzené digitální distribuce: Ježek Sonic, Frčíme, Cesta zpátky, Mizerové navždy.