Vřískot 5 našel režiséry u Krvavé nevěsty

Krvavá nevěsta byla zajímavě pojatým hororem, který přinejmenším poskytl milovníkům stříbrného plátna tak trochu jiný zážitek, než na jaký jsou u „pokleslého žánru“ zvyklí. A jelikož je originálních hororů jako šafránu, někoho moudrého napadlo, jak bude přístup tvůrců zmíněného snímku fungovat u podstatně více zažité značky. Chystaný pátý Vřískot zřejmě našel své režiséry…

Režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří se zhostili výše zmíněného filmu, dostanou na svá bedra v pořadí už páté pokračování slasheru Scream, nebo v české mutaci Vřískot.  Ten se naposledy objevil na plátnech kin ve čtvrté části od legendárního Wese Cravena v roce 2011. Stojí za zmínku, že v roce 2015 zesnulý Craven režíroval všechny části série. Noví režiséři tedy budou mít laťku nastavenou poměrně vysoko.

Za dobu své existence se sériový vrah s ikonickou maskou stal silnou součástí popkultury (ona notoricky známá maska ostatně vychází ze slavného obrazu Výkřik od malíře Edvarda Muncha), a to natolik – že se mimo jiné také kupříkladu stal součástí populární komediální série parodií Scary Movie, v níž antagonista první části známého zabijáka představoval.

Ačkoli bližší detaily ohledně zápletky nejsou známé, víme, že film bude sledovat ženu, vracející se do svého rodného města ve snaze zjistit, kdo má na svědomí sérii zrůdných zločinů.

Zda se chystaný Vřískot zařadí mezi natolik úspěšné rebooty, jako nedávný povedený Halloween, nebo zapadne do šedi průměru si budeme muset ještě počkat. Připravovaný snímek by měl spatřit světlo světa v běhu roku 2021.