Zelený sršeň se zřejmě dočká rebootu

Green Hornet (nebo také Zelený sršeň) je komiksový hrdina, v komiksové podobě momentálně vlastněný vydavatelstvím Dynamite Entertainment. Největší popularitu zažil hlavně v šedesátých a sedmdesátých letech, kdy se dočkal seriálové a filmové adaptace, v níž si Hornetova sidekicka; Kata zahrál Bruce Lee, kterého ona role posunula na cestě ke slávě. Mimo to došlo i na moderní pokus o oživení postavy, konkrétně v roce 2011, kdy si pod hlavičkou studia Sony hlavního hrdinu zahrál Seth Rogen. Nyní to vypadá, že se dočkáme dalšího filmového zpracování…

Jakkoli byla zmíněná nová verze nepříliš velkým úspěchem (lehce řečeno, film byl finančním propadákem), zdá se, že s neustávající popularitou komiksových filmů hodlá dát nové studio, jež na něj získalo práva, postavě ještě šanci. Původním držitelem filmových práv bylo studio Paramount Pictures, které i prokazatelně novou filmovou verzi vyvíjelo. Práva na značku však nechalo vypršet a tak je tento projekt u ledu.

Green Hornet pak přešel k Amasia Entertainment, kde momentálně stojí za prací na novém zpracování hrdiny a drží v rukou celou frančízu. Stojí za zmínku, že tomuto studiu šéfuje producent, který před Kevinem Feigem vedl i Marvel Studios; Michael Helfant. Tento zkušený muž v čele celého podniku by mohl být jakousi zárukou úspěchu.

Půjde tedy o pokus vybudovat vlastní filmovou komiksovou sérii ve stínu filmových gigantů, jakými jsou DC a zmíněný Marvel. Helfant sám uvedl, že když byl ještě kluk, patřil The Green Hornet k jeho oblíbeným televizním seriálům. Hodlá prý svým milovaným postavám vdechnout nový život, který bude sice současný, ale zároveň bude i ctít původní verzi. Tak uvidíme.