Vivárium: Jesse Eisenberg kupuje dům uprostřed labyrintu v mysteriózní sci-fi

Lorcana Finnegana ani Gatteta Shanleyho pravděpodobně neznáte. Tito tvůrci doposud stáli spíše za průměrnými a kritikou ne zrovna kladně přijatými snímky. To se teď ale možná změní. V koprodukci Irska, Belgie a Dánska nyní přichází s mysteriózním dramatem Vivarium.

V něm se představí herec Jesse Eisenberg, známý zejména ze snímku Sociální síť, či Imogen Poots, která si zatím střihla spíše vedlejší role např. ve filmech V jako Vendeta či Jana Eyrová. Vivarim bude, jak se zdá, komorní snímek, jehož ambice však sahají skoro až k filozofickému pojetí. Otázkou zůstává, jak se tvůrcům podaří s tak komplikovanou dějovou linkou, se kterou se v této artové alegorii počítá, pracovat. Při traileru na jedné straně běhá mráz po zádech z děsivého námětu, na straně druhé je však vystavěn skoro až komickou formou, a tak uvidíme, jaké bude výsledné pojetí celého snímku.

Pár chce koupit rodinný dům. Přijede na prohlídku do nové čtvrti Yonder, která je ale už na první pohled něčím velmi zvláštní. Všechny budovy jsou naprosto totožné a vypadá to, že kolem nežijí žádní jiní lidé. Náhle pár zjišťuje, že se ocitl uprostřed labyrintu, že kterého bude složitá cesta ven. Aby promysleli plán útěku, schovají se v jednom z domků; náhle však zazvoní zvonek a přede dveřmi se objeví zvláštní balíček.