V síti: Tomáš Klus vydal nevhodnou píseň k ostře sledovanému dokumentu

Medializace očekávaného dokumentu V síti jede na plné obrátky. Tomáš Klus k němu vydal píseň Je doma máma, která poměrně nešťastně snižuje vážnost celého projektu. Zpěvák ve videoklipu se sám vydává za jednoho ze slizkých predátorů…

Tomáš Klus vydal doprovodnou píseň k dokumentu V síti, která budí jisté kontroverze. Režisér Vít Klusák totiž v rozhovorech hned několikrát uváděl, že projekt nikdy nesklouzne do bulváru a samotný dokument s důležitou sdělovací hodnotou se bude brát naprosto vážně. Přesto dění ve videoklipu je spíše úsměvné.

Píseň JE DOMA MÁMA? a také její videoklip se naprosto vymykají všemu, co Klus s Klusákem zatím kdy udělali. Impuls pro vznik písně vzešel od filmařů, ale muzikant Klus si po zhlédnutí filmu vzal téma natolik za své, že první verzi textu poslal už za dva dny. Videoklipu vévodí tanec predátora – autorem choreografie je jeden z nejvtipnějších českých tanečníků Marek Zelinka, vítěz StarDance z roku 2015.

Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek“, pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

V kinech hrají od 27. února 2020.

Zdroj: Aerofilms