The Batman: Kamerová zkouška odhaluje Pattinsonova Temného rytíře

Natáčení nového Batmana je v plném proudu a režisér Matt Reeves zveřejňuje kamerovou zkoušku Roberta Pattinsona v Batmanově novém kostýmu.

Málokterý filmový hrdina se dočkal tolika reinkarnací v tak krátkém čase, jako Batman. Původně měl dostat samostatný film v rámci DCEU, to se ale rozpadlo a kromě pár rozběhnutých filmů už se jeho fikční svět nejspíš nikam dál nerozvine. Týká se to i samostatného filmu The Batman, jenž připravoval Ben Affleck.

Jenže netopýří muž je dost velká postava na to, aby se ho studio jen tak vzdalo, a tak film přeci jen vzniká. Bez Bena Afflecka a jakýchkoli vazeb s DCEU kontinuitou. Film je psaný jako noirová detektivka, a režisér Matt Reeves (Monstrum, Úsvit Planety opic) se nechal slyšet, že samotného hrdinu hodlá pojmout jako Sherlocka Holmese. Což je skvělá zpráva, protože Batman je ve svých komiksech v první řadě detektiv a až poté psychopat, který potměšile straší zločince ve tmě…

Kamerová zkouška pochopitelně o samotném snímku nic neprozrazuje, ale skrze hudební doprovod Michaela Giacchina (Star Trek) je noirová detektivka cítit na sto honů. Kostým navíc vypadá skvěle a tak není žádný důvod, proč Pattinsonově Batmanovi nevěřit.