Ježek Sonic: Modrý fenomén poprvé na velkém plátně

Pro děti 90. let je to pozoruhodný okamžik, jelikož většina z nich měla k dispozici videohry právě s postavou modrého ježka jménem Sonic. Rival Maria se nám poprvé představil v roce 1991 a okamžitě se stal senzací. Nyní filmový tvůrci přicházejí s oblíbenou postavou na stříbrném plátně a proti němu nebude stát nikdo jiný než Sonicův nemesis Doktor Robotník.

Sonic má jedinečnou schopnost utíkat nejrychleji ze všech, ať je kdekoliv na světě, vždy každého předběhne. Jenže co je jedinečná schopnost, když se o to nemáte s kým podělit. Jeho největší touhou je najít si pravého přítele, se kterým by mohl trávit volný čas, když zrovna nezachraňuje svět. Sonic se snaží být neviditelný a nechycený, jenže každý může udělat chybu. Tou jeho byl výpadek elektřiny u poloviny občanů v Americe. A právě kvůli této fatální chybě se mu do cesty postaví jeho největší nepřítel doktor Robotník. Jako na zavolanou však osud Sonicovi sešle šerifa Toma, který ačkoliv není zrovna akčně žhavý do záchrany nového kamaráda, je strážcem zákona a ochráncem slabších. Uvědomit si to mu trvá déle, nakonec se ale rozhodne se Sonicem spojit a bojovat proti bezpráví.

S filmovou adaptací Ježka Sonica přichází režisér Jeff Fowler. Jedná se o jeho celovečerní premiéru, přičemž do této doby natočil pouze krátkometrážní animovaný snímek Gopher Broke. Spolupracoval také na scénáři k jinému animovanému krátkometrážnímu filmu Džentlmenský duel.

Když režisér a tvůrci filmu získali po vypuštění prvního traileru velmi negativní ohlas na vzhled Sonica, rozhodli se jeho vzhled na žádost fanoušků pozměnit, aby vyhovoval herní předloze a tím si tak tvůrčí tým získal pozitivní ohlasy.

Sonic bude mluvit hlasem herce Bena Schwartze. Herec je známý převážně pro své dabingové schopnosti. Namluvil například Dulíka z Kačeřích příběhů nebo v Lego příběhu 2 propůjčil svůj hlas postavě Banarnar. Herec se ale proslavil také rolí v seriálu Profesionální lháři. Proti němu se postaví oblíbený komediální herec Jim Carrey. Herec si získal srdce diváků známými komediemi jako Maska, Blbý a blbější, Ace Ventura či Truman Show. Jeho nejúspěšnější filmové období byla bez pochyby 90. léta, kdy se zrodil i sám Ježek Sonic. V roli nejlepšího Sonicova přítele uvidíme Jamese Marsdena. Znát ho můžeme ze série X-men nebo ze seriálu Westworld.

Na snímek Ježek Sonic se můžete přijít do kin podívat již od čtvrtka 20. února 2020.

Zdroj: Cinemart