Život v Heights: Newyorčané si plní sny v adaptaci slavného muzikálu

Filmová společnost Warner Bros. zveřejnila první oficiální trailer k chystanému muzikálu Život v Heights. Originalita tohoto díla tkví v tom, že se sestává z příběhů zcela obyčejných obyvatel New Yorku. Muzikál v sobě nese jasné poselství, že i ty nejneobyčejnější sny se mohou splnit.

Muzikál nám předkládá tři dny života obyvatel čtvrti New York Heights, kde je důležité ušetřit každičký cent, aby rodiny měly na jídlo a dospívající si mohli plnit své sny. Usnavi je majitelem malých potravin, který touží dostat se z téhle čtvrti a odstěhovat se do Dominikánské republiky. Jeho sen mu však komplikuje láska k Vanesse, která sice jeho city opětuje, ale žije s matkou alkoholičkou, a z mnoha důvodů s tím spojených, se nemůže osamostatnit a vést vlastní život.

Ve filmu si zahraje i sám tvůrce původního muzikálu Lin-Manuel Miranda, který stojí i za hudbou. V hlavních rolích se představí hvězda Orange is the New Black herečka Dascha Polanco, drsná policistka ze seriálu Brooklyn 9-9 Stephanie Beatriz nebo newyorský  rodák Jimmy Smits. Dále se pak ve snímku objeví třeba Corey Hawkins, Ariana Greenblatt nebo Marc Anthony. Režie se ujal Jon M. Chu, který v roce 2018 slavil úspěch s komedií Šíleně bohatí Asiati nebo v roce 2016 s pokračováním Podfukáři 2.

Premiéra muzikálu Život v Heights je 6. srpna 2020.