Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn): Black Mask na scéně v posledním traileru

Jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku, Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), ve svém nejnovějším traileru blíže představuje hlavní „hrdinky“ a zároveň fanoušky ujišťuje, že Black Mask o své ikonické maskování nepřijde.

Jestli si nějakou postavu v Sebevražedném oddílu diváci zamilovali, byla to nejspíš jistá Harley Quinn (Margot Robbie), původně doktorka Harleen Frances Quinzel. Pro lékařku z Arkhamského ústavu pro duševně choré v Gotham City bylo osudové setkání s Jokerem, který tam byl držen jako pacient. Učaroval ji a společně utekli. Děj Birds of Prey následuje po rozchodu Harley s Jokerem. Hrdinka se spojí s několika dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask.

Je docela zvláštní, jak DCEU drží Batmanovy ikonické padouchy Jokera a Harley dál od Batmana, ale doufejme, že ho skupina hrdinek zastoupí. Proti zlu budou bojovat obávaná Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), a policistka René Montoya (Rosie Perez). Kromě Harley padouchy zastoupí gangster Black Mask (Ewan McGregor) a sériový zabiják Victor Zsasz (Chris Messina). Námět byl už jednou zpracován v roce 2002 jako televizní seriál a díru do světa zrovna neudělal. Tenkrát byly samozřejmě v kurzu civilnější komiksovky. V dnešní době kostýmních akčních blockbusterů je námět snadněji uchopitelný.

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) natočila Cathy Yan. V českých kinech se na novou komiksovku můžeme těšit od 6. února 2020.