Tiché místo: Část II: Ani hlásek, teaser oznamuje pokračování téměř němého hororu

Pokračování úspěšného hororu Tiché místo o sobě dává vědět v prvním krátkém teaseru, jenž zároveň láká na novoroční plnohodnotný trailer.

Otevřený konec Tichého místa tak trochu předvídal, že bychom se v budoucnu mohli dočkat pokračování. To přichází do kin na jaře příštího roku a velkou zásluhu na tom mají nejen skvěle hodnocené kritiky a ještě lepší finanční stránka filmu, ale i návrat režiséra Johna Krasinskiho a původního obsazení v čele s Emily Blunt.

Původní snímek jsme zařadili mezi nejlepší filmy roku 2018. A napsali o něm následující věty.
Postapokalyptický thriller o světě, kde vás sebemenší vyšší zvuk může zabít, není vlastně ani moc horor. Spíš se jedná o rodinné drama o důležitosti komunikace. Ta je značně omezená, protože svět je zamořen vražednými monstry, orientujícími se pouze sluchem. Víc než zabíjení příšer tvůrce zajímají rodinné vztahy a otázka viny. Nemožnost naplno mluvit a neschopnost slyšet hrají roli nositele vnitřního významu, přesto film nabízí poměrně dost napínavých hororových scén, kde se prostředky komunikace stávají klíčem k řešení bezútěšné situace. Rodinné drama, jehož dynamika se odráží od hororových prvků, je rozhodně jedním z nejvýraznějších filmů roku.

V hlavních rolích se představí Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Djimon Hounsou, Wayne Duvall, Okieriete Onaodowan, Blake DeLong a další.

V kinech hrají od 10. června 2021.