1917: Smrt číhá všude v poslední upoutávce před premiérou

Horký oscarový favorit, válečné drama 1917, se představuje v posledním traileru před blížící se premiérou. Filmová událost z něj jen srší.

Držitel Oscara® Sam Mendes, režisér bondovek Skyfall, Spectre a filmu Americká krása, natočil jedinečný epický příběh z první světové války.

Na sklonku jednoho z největších válečných konfliktů všech dob dostali dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků – mezi ohroženými je i Blakeův bratr. Kromě ústřední dvojice si ve filmu zahrají i Benedict Cumberbatch (seriál Sherlock, Doctor Strange, série Avengers), Colin Firth (série Kingsman, Králova řeč), Mark Strong (série Kingsman, Shazam!).

Filmů natočených o druhé světové válce je nespočet. O té první jich však tolik není, proto můžeme předpokládat, že film 1917 bude velkým adeptem na nominaci a možná i na získání různých prestižních filmových ocenění. Originální je snímek rovněž v tom, že vypadá, jako by byl natočený na jeden záběr.

Film 1917 bude mít světovou premiéru 25. prosince 2019. Česká premiéra proběhne po Novém roce, a to 9. ledna 2020.