El Camino: A Breaking Bad Movie: Jesseho Pinkmana dohání krutá minulost

Je to tady! Chystané filmové pokračování geniálního seriálu Breaking Bad (Perníkový táta) dostává po krátkém úvodním teaseru a vzpomínkovém sestřihu bolestných scén hlavního protagonisty ze seriálu konečně plnohodnotný trailer. Je temný, drsný, očividně se bude přesně navazovat na závěr seriálu. Ukázka přitom pochopitelně zároveň neprozrazuje mnohé ze zápletky. Posuďte sami níže!

Natáčení snímku, které od Netflixu dostal jak po stránce scénáře, tak režie na starosti Vince Gilligan (tvůrce seriálu i jeho spin-offu Better Call Saul), probíhalo v docela úspěšném utajení. Málokdo z fanoušků čekal, že k nějakému pokračování po letech vůbec dojde. O to víc potěšujícím překvapením nakonec tento zprvu nenápadný projekt je.

Přesunutí významné druhé postavy ze seriálu do titulní role po událostech poslední řady bude zřejmě zajímavé. Aaron Paul jako Jesse Pinkman už v seriálu několikrát dokázal, že herecké kvality pro úlohu má nesporné. Proto není sporu, že film na „vlastní triko“ tentokrát utáhne. Samozřejmě asi všichni doufáme, že se alespoň formou flashbacků objeví i Bryan Cranston jako Heisenberg či Walter White.

V traileru samotném je hned několik odkazů na seriál a také pár starých známých. Jesse je zde na útěku před policií, ale i před gangem, který jej věznil a s nímž se v brutálním závěru seriálu střetl Walter White. Je zde i scéna s pohřbem, kde Jesse očividně svého bývalého mentora pohřbívá. Vše je krásně podkresleno písní Black Water od skupiny Reuben and the Dark, přičemž některé části písně jako by přímo odrážely hrdinův život a útrapy. Víc už ale prozrazovat nebudu. Podívejte se sami. Stojí to za to.

El Camino: A Breaking Bad Movie vydá Netflix už 11. října tohoto roku.