Tenkrát v Hollywoodu: Nic se nevyrovná klasickému filmovému řemeslu

Podívejte se na film o filmu Tenkrát v Hollywoodu. Hvězdně obsazený snímek, ve kterém si zahráli Brad Pitt, Leonardo DiCaprio či Margot Robbie.

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) se svým dlouholetým kaskadérem Cliffem Boothem (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se ve filmu na samotném konci zlaté éry Hollywoodu – v roce 1969 v Los Angeles.

Snímkem Tenkrát v Hollywoodu Quentin Tarantino pokračuje ve svém tvůrčím vývoji a snaze diváky překvapovat. Ačkoliv v tomto snímku nalezneme všechny klasické prvky Tarantinových filmů – zcela originální příběh se svěžími postavami, prezentovaný bravurními filmovými technikami – je devátý film tohoto scenáristy a režiséra také revoluční.Jedná se o příběh vystavěný na pozoruhodných postavách, které řeší problémy vyplývající z nenaplněných očekávání, jimž jsme v průběhu našeho života nuceni čelit všichni. V Hollywoodu je tento problém o to dramatičtější, že zde výjimečný úspěch i naprostý neúspěch spoluexistují bok po boku. To ve filmu Tenkrát v Hollywoodu platí obrazně i doslovně.

Snímek, ve kterém se na filmových plátnech společně znovu objevují dvě velké hvězdy současné kinematografie, je zástupcem klasické kinematografie. Jedná se o skutečně originální snímek ve světě plném pokračování a superhrdinů. V příběhu, který se odehrává v roce 1969, Tarantino oživuje dobu a místa období, které bylo pro jeho tvorbu naprosto zásadní a kdy se vše – Spojené státy, Los Angeles, hierarchie hereckých hvězd v Hollywoodu a dokonce i filmy samotné – nacházelo na pomezí a nikdo neměl tušení, co se bude dít dál. V mnoha ohledech zde tak můžeme nalézt paralely s událostmi, které se odehrávají v Hollywoodu dnes.

Nepřehlédněte: Recenze: Tenkrát v Hollywoodu