Svatební filmy, ve kterých se něco zvrtlo

Svatba by měla být jedním z nejšťastnějších dnů, ať už pro nevěstu nebo pro ženicha, ne vždycky ale jde vše podle plánu. Příkladem je nový hororový snímek Krvavá nevěsta. Připravili jsme si pro vás osm nejlepších filmů, kde se svatba zvrtla, plus menší bonus.

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994)

Britská romantická komedie získala dvě nominace na Oscara za nejlepší film a původní scénář. Snímek se soustředí na mladého Charlese, který zbožňuje svůj svobodný život a rozhodně se nemíní vázat, natož se oženit. Jeho kamarádi kolem něj se ale žení, a když se rozhodne, že nikdy nebude jako oni, najednou potká Carrie. Američanku, která se nebojí života a ráda si užívá. Okamžitě se do ní zamiluje a brzy zjistí, že i Carrie by se ráda vdávala, ovšem za jiného muže. V hlavních rolích se objevili Hugh Grant, Kristin Scott Thomas, Andie MacDowell nebo Rowan Atkinson.

Svatba mého nejlepšího přítele (1997)

Julianne a Michael jsou bývalí partneři, kteří se dohodli, že pokud ve svých osmadvaceti letech budou stále svobodní, vezmou se. Julianniny narozeniny se rychle blíží a na záznamníku má od Michaela spoustu vzkazů. Rozhodne se mu zavolat a v tu chvíli se jí zhroutí celý svět. Michael se totiž chce oženit, ale s jinou dívkou a Julianne je pozvaná na svatbu. Julianne si ale při přípravě veselky rychle uvědomí, že Michael je pro ni ten pravý, a že jej z celého srdce miluje. Proto se rozhodne, že ho za každou cenu chce získat zpátky. V hlavních rolích zamotaného trojúhelníku se objevili Julia Roberts, Cameron Diaz a Dermot Mulroney.

Píseň pro nevěstu (1998)

Komedie, ve které se poprvé před kamerou setkala dvojice Adam Sandler a Drew Barrymore. Od té doby jsou z nich nejlepší přáteli a před kamerou se objevují pravidelně. Robbie se živí jako bavič a DJ na svatbách. Píše se rok 1985, kolem zní disko, všichni nosí pestré oblečení, velké obleky a trvalou. Julia pracuje jako barmanka na různých oslavách. Když se jejich pohledy jednou setkají je hned zřejmé, že přeskočila jiskra. Jejich životy se ale vydají jiným směrem. Oba si najdou protějšky a když je situace opravdu tak vážná, že stojí skoro před oltářem, uvědomí si, že se někde stala chyba a musejí jeden druhého opět najít.

Nevěsta na útěku (1999)

Romantická komedie z roku 1999, kde se znovu před kamerou setkali Julia Roberts a Richard Gere. Jejich dokonalá souhra ve filmu Pretty Woman přiměla filmové studio, aby je společně obsadila do dalšího romantického filmu. Julia Roberts v roli Maggie má panickou hrůzu ze svatby, bohužel se její strach projeví vždy, když se blíží k oltáři ke svému nastávajícímu. Právě ji čeká čtvrtá svatba, nebo alespoň pokus o ni, a o jejím příběhu se chystá napsat novinář Ike Graham. Jeho přítomnost ale zamotá Maggie hlavu natolik, že se ani čtvrtá svatba konat nebude a Maggie bude zase na útěku.

Kill Bill (2003)

Uma Thruman chce zapomenout na svoji minulost a žít spořádaný život, proto se rozhodne vdát a opustit svoji práci zabijáka. Její svatbu ale naruší bývalý šéf Bill a zbytek zabijáků, kteří všechny svatebčany pozabíjí, včetně nevěsty a ženicha, tedy alespoň si to myslí. Nevěsta totiž přežije a po dlouhých pěti letech se probouzí z kómatu a plánuje se pomstít všem, kdo jí ublížili a vzali jedinou možnost na štěstí. Krvavý akční thriller režiséra Quentina Tarantina se stal senzací a byl natolik úspěšný, že se dočkal i pokračování.

Pařba ve Vegas (2009)

Komedie Pařba ve Vegas se stala obrovským hitem díky skvělým vtipům, hereckému obsazení a nespoutanosti, která děj provází. Douga čeká za dva dny svatba, se svými nejlepšími přáteli odjíždí do Vegas na rozlučku se svobodou. Ta se ale zvrhne natolik, že se Doug ztratí a jeho přátelé ho musejí najít, než svatba začne. Je tu ale jeden problém, nikdo si nic nepamatuje. Za celý den zažijí to, co nikdy za celý život. Jeden z nich se provdá za prostitutku, druhý na sebe přitahuje samou smůlu a neštěstí a všichni se navíc musejí potýkat s místní mafií a hrozí jim smrt. Svatba ale klepe na dveře a netrpělivá nevěsta volá svědkovi a schání se po svém nastávajícím. V hlavních rolích se objevili Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis a Justin Bartha.

Válka nevěst (2009)

Liv a Emma se přátelí od dětství a společně si vysnily kouzelnou svatbu. Obě se zasnoubí a zdá se, že vše zdárně směřuje k vytoužené pohádkové svatbě, jenže zdání klame. Vše se zčista jasna změní, když zjistí, že mají mít svatbu nejen ve stejný den, ale i na stejném místě. V tu chvíli jde přátelství stranou a obě chtějí místo a den D jen pro sebe. Provádějí si různé naschvály a jedna druhou sabotují všemi dostupnými prostředky. V hlavních rolí Liv a Emmy se objevily Anne Hathaway a Kate Hudson. Americká komedie, která vás pobaví i rozpláče a možná přinese i nějaký ten tip pro nastávající nevěsty.

Divoké historky (2014) – Dokud nás smrt nerozdělí

Na židovské svatbě se nevěsta Romina dozví, že ji její muž Ariel podvedl s jednou z hostů. Během tance se ho na to přede všemi zeptá a uteče na střechu, kde ji uklidní jeden z kuchařů. Ariel přijde na střechu zrovna v tu chvíli, když má Romina sex s kuchařem. Romina mu pomstychtivě oznamuje, že od této chvíle bude spát se všemi muži, kteří o ni projeví zájem a sebere mu všechen majetek, když se s ní bude chtít rozvést, nebo když umře. Oba se vracejí na slavnost a pokračují v oslavách. Romina vytahuje ženu, se kterou Ariel spal, na parket, točí s ní dokola a strčí ji na zrcadlo. Způsobí takový šok, že se Ariel rozpláče a jeho matka jí začne vytrhávat vlasy. Romina je v šoku a přijde pro ni Ariel a pomalu se usmiřují. Z jejího původního hněvu se stává vášeň a tak spolu začnou mít sex, zatímco hosté raději odchází.