Anna Lucie Schollerová: Žiju si svůj sen

Fotokredit: Petr Cihla
Fotokredit: Petr Cihla

Anna Lucie Schollerová se věnuje divadelnímu a filmovému herectví. Aktuálně slaví úspěch seriálu díky Whisper Naked Shadow (Šeptej Nahá Stín), který zvítězil v dubnové edici festivalu Los Angeles Film Awards v kategorii nejlepší web seriál a s 11 nominacemi se stal nejpočetněji nominovaným seriálem Korejského festivalu Seoul WebFest.

Můžete našim čtenářům prozradit o čem je seriál Šeptej Nahá Stín?

Seriál Whisper Naked Shadow ve kterém mám jednu z hlavních rolí (role Sofie) je primárně o partě přátel, kteří jsou zároveň i spolubydlícími a do jejich běžného života jednoho dne zasáhne jakási vyšší moc a začnou se jim dít zvláštní a nadpřirozené věci – řekla bych, ze začnou mít “superpowers”. A je na nich, jak se s tím poperou a zda dokaží tyto schopnosti třeba využít i k něčemu dobrému. Seriál je z části mysteriozní, z části komediální a občas i velmi dojemný a emotivní.

Co říkáte na všechny jeho úspěchy v zahraničí?

Pro nás všechny je to vlastně stále neuvěřitelné, protože seriál byl tvořen jako indie a nízkorozpočtový a nikdo z nás neměl primárně v hlavě myšlenku, že bychom slavili úspěch na několika kontinentech najednou, takže když nás po L.A. v květnu vybrala porota jako nejlepší seriál i v rámci Florence Film Awards, byli jsme opravdu dojati. Řekla bych, že je to taková odměna za tvrdou práci, i když stále se samozřejmě musíme všichni zlepšovat. Pokorný přístup od nás všech a vědomí, že si naprosto stojíme za tím co děláme a dáváme do toho úplně všechno.

Plánuje se jeho pokračování?

Na přelomu září a října se začíná natáčet druhá řada a tentokrát se bude točit skoro tři týdny v kuse. A poté odlétám do New Yorku, kde se bude natáčet jedna z částí druhé řady. V těchto scénách se objeví opět američtí herci Tim Anderson, Mary Fischetti či herec a stand-up komik Vince Chang. Moje postava Sofie bude natáčet kupříkladu na Manhattanu, či v ulicích New Yorku. Myslím, že se máte na co těšit!

Fotokredit: @fashionloveconnection
Fotokredit: @fashionloveconnection

Budete nyní často cestovat, a kde se budete nejvíce vyskytovat?

Kromě zmíněného Soulu v jižní Koreji a New Yorku mě v září čeká festival v New Jersey “New Jersey Web Fest”, kde mám nominaci na nejlepší herečku v hlavní roli a náš kameraman Jakub Preclík nominaci za vizuální efekty, dále festival v Minnesotě “Minnesota Web Fest” kde je seriál v official selection a také jsme s naší režisérkou Norou K pozvány v Los Angeles v Californii do tamního rádia. Nemohu opomenout ani to, že jsem dostala roli v celovečerním americkém filmu režiséra Stevena Lifsheyho. I když je role malá, je to pro mě neuvěřitelná výzva a zároveň velká zodpovědnost a čest.

Chtěla byste se více prosadit v seriálech či ve filmech?

Samozřejmě ze jako každý herec bych si přála účinkovat v co nejvíce projektech. Momentálně jsem ale nesmírně šťastná a vděčná, že se daří jak seriálu, tak našemu divadelnímu souboru NekroTeatro, s kterým v září startujeme už třetí sezónu. Ten shon a hektický způsob života mi vyhovuje a zároveň nabijí. V životě  je člověk alespoň jednou postaven před volbu a dokud se nenaučí v životě tak nějak balancovat a skloubit všechno tak, aby žádná strana nestrádala – já to zatím neumím, musí volit a já si zvolila herectví a podřídila mu všechno.

Fotokredit: Petr Cihla
Fotokredit: Petr Cihla

Máte nějaké sny, které si chcete v nejbližších letech splnit?

Vím jistě, ze chci naplno a s pokorou dělat svou práci, která vlastně byla mým snem, takže vlastně já si ten svůj sen žiju! Pokud bych měla ale být konkrétnější, tak kdo mě zná, tak ví, jakou mám slabost pro herce Gerarda Butlera. Takže ano, sen mám – zahrát si po boku Gerarda v akčním filmu. Podobně to mám i s hercem Jakem Gyllenhaalem, kterého jsem měla to štěstí vidět v New Yorku osobně na jeho představení Sea Wall A Life. To byl pro mě zážitek na celý život.