Star Wars: Vzestup Skywalkera: Abrams musel improvizovat, tvůrci mělo málo času

Během natáčení Vzestupu Skywalkera, poslední části nové trilogie Star Wars, byl nucen J.J. Abrams přistoupit k něčemu, co u žádného jeho projektu nebylo zapotřebí. Stříhání filmu, aby se ušetřil čas a bez problému se stihla prosincová premiéra, probíhalo přímo na placu.

Editorka snímku Maryann Brandon prozradila, že k tomuto kroku musela režiséra Abramse přemlouvat, protože původně s tímto návrhem nesouhlasil a byl zásadně proti. Nakonec ale prý všechno dopadlo dobře, ušetřil se čas i nervy a každý režisér, včetně J.J. Abramse, musí občas improvizovat a udělat něco, co během kariéry neudělal. A hlavní důvod toho všeho? Tvůrci měli o čtyři měsíce méně času, než v případě na epizodu VII – Síla se probouzí.

V další části krátkého rozhovoru uvedla, že díky tomuto postupu nebyly zapotřebí žádné přetáčky filmu, které jsou u velkých blockbusterů na denním pořádku. Když totiž ve střižně něco nesedělo, mohl se záběr natočit hned na placu a bylo po problému. Jak nedávno uvedla herečka Daisy Ridley, představitelka Rey, přetočený konec Vzestupu Skywalkera, rovněž vznikal během hlavní produkce.