Robert Pattinson je oficiálně Batman! Co všechno víme o chystané trilogii?

Tak a je to tady. Po dohadech a zveřejnění dvou adeptů na roli Temného rytíře už máme jistotu! Oba herci, tedy jak Robert Pattinson, tak Nicholas Hoult si prošli testovacími záběry a dle magazínu Deadline je rozhodnuto. Roli získal Pattinson…

Režisér Matt Reeves, který má celý projekt na starosti, chystá celou trilogii s Batmanem, proto je to pro mladého herce, snažícího se dlouhodobě vymanit z osidel role upíra Edwarda ze Stmívání sice velký závazek, ale rovněž obrovská příležitost.

Natáčení první části má začít už koncem tohoto roku. Pattinsona prý původně chtěl režisér, nicméně studio Warner Bros. bylo na vážkách právě mezi ním a Houltem, jelikož jde o dost zásadní rozhodnutí.

Jakkoli se Pattinson může některým fanouškům nelíbit (i já si jím úplně nejsem jistý), je ještě příliš brzy na to soudit tuto volbu. Už jen proto, že Michael Keaton byl svého času rovněž kritizován a po premiéře Burtonova Batmana měli všichni jasno – nejlepší Batman všech dob.

Na projektu pak má krom Reevese pracovat Dylan Clark, jenž s ním na stejném postu spolupracoval na jeho výborné Planetě opic.

Chystaný Batman zahrnuje více filmů (momentálně se s Pattinsonem musí uzavřít smlouva a doladit její detaily, což je už pouhá formalita) a má se soustředit na mladšího, začínajícího Bruce Waynea v roli netopýřího strážce Gothamu, proto studio potřebovalo herce okolo třiceti let.

Batman nebude součástí DCEU a nebude mít nic společného s tou starší verzí hrdiny, kterou v Batman V Superman a Justice League ztvárnil Ben Affleck.

Z toho co o snímku zatím z režisérových prohlášení víme, stojí za zmínku že má jít takřka o noirový počin, soustředící se hlavně na detektivní práci (což zní hodně dobře, protože toto bylo zatím ve filmech v pozadí na úkor akce, což je při Batmanově přízvisku „nejlepší detektiv světa“ trochu škoda) a inspirující se atmosférou v tvorbě Alfreda Hitchcocka. Což napoprvé může znít podivně, ale s přihlédnutím k tomu, jak je v komiksech Gotham vykreslován (o Arkham Asylum nemluvě), to zas tak nelibě nezní.

Též se zde má objevit skoro půl tuctu záporných postav! To už je slušná galérka záporáků. Jedním z nich má být mafiánský boss Oswald Cobblepot, přezdívaný Penguin. Dále se má objevit kočičí postava, je tedy jasné, že půjde o zlodějku a někdy i Batmanovu femme fatale – Catwoman. Celkové složení známé ovšem není a stále se o něm spekuluje.

Nu, já jsem zvědav a doufám, že se to celé vydaří. Málokterý superhrdina má tak skvělý potenciál pro dobré komiksové filmy. Držme tedy palce.