To Kapitola 2: Finální střet zestárlých Smolařů s klaunem Pennywisem

Smolaři zestárli. Po zahnání démonického klauna v městečku Derry a zpečetění jejich přátelství se hrdinové rozešli. Mysleli, že jej porazili. Život každého z nich odvál někam jinam. Staré hrůzy byly zapomenuty. Ale To se opět probouzí k životu. Zraněné, poučené a mocnější než předtím se chystá na finální střet, který nyní již dospělí protivníci nemusí přežít. Nový trailer na pokračování nejvýdělečnějšího hororu všech dob je tady!

První část hororu To za sebou zanechala nadšené diváky, kritiky, ba i samotného autora knižní předlohy; krále hororu Stephena Kinga (náš výčet nejlepších adaptací jeho knih mimochodem naleznete zde). Pokračování, které zpracovává druhou hlavní dějovou linku knihy na sebe tak nedává dlouho čekat.

Zmíněná linka, jež se v knize s tou z první části prolíná, sleduje protagonisty jako již dospělé lidi, které rozpomenutí se na dávné strašlivé události, jakož i osud svede zpět, kdy dojdou ke konečnému rozhodnutí sprovodit To ze světa jednou provždy. Dávné zlo se však nedá jen tak a navíc je tentokrát připravené.

Za zmínku pochopitelně stojí obměna hlavních rolí, kde v čele obsazení stane James McAvoy (vůdce Smolařů Bill Denbrough) v závěsu s Jessicou Chastain (rusovlasá kráska Beverly Marsch), Billem Haderem (upovídaný vtipálek Richie Tozier), Jayem Ryanem (bývalý tlouštík Ben Hanscom), Jamesem Ransonem (hypochondr Eddie Kaspbrak) Andy Beanem (citlivý Stanley Uris) a Isaiahem Mustafou (Mike Hanlon – poslední z party Smolařů, který skupinu po letech svolá zpět).

Jelikož se jedná o uzavření adaptace pořádně dlouhé knihy, pochopitelně se objeví i mladí představitelé z předchozí části, tedy Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff a Chosen Jacobs.

Klauna Pennywise bude pochopitelně opět hrát Bill Skarsgård. Další postavy pak ztvární, Sophia Lillis, Javier Botet, Jackson Robert Scott, Jay Ryan, Xavier Dolan, Teach Grant, Rob Ramsay, a další. Scénář k filmu napsal Gary Dauberman. Režie se opět zhostil Andy Muschietti.

To Kapitola 2 má premiéru 5. září 2019.