Nejlepší novinky na DVD a Blu-ray v květnu 2019

Přehled nejzajímavějších filmových novinek na DVD a Blu-ray pro měsíc květen.

Favoritka

Na začátku 18. století vládne Velké Británii královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, která se do historie zapsala spíše neslavně. Je plachá a přehlížená, trpí bolestivou dnou a není příliš vzdělaná, což z ní činí perfektní oběť manipulátorů. Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz) a jejich vztah postupně přerůstá až do jakési milostné symbiózy. Sarah se díky tomu dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie a za nejistou královnu prakticky vládne. Zpoza královnina trůnu činí všechna důležitá rozhodnutí ohledně chodu státu a probíhající války o španělské dědictví. Zároveň si svou pozici ostře střeží a nikoho, kdo by se pokusil královnu ovlivnit, k ní nepustí. Podcenila jen svou sestřenici Abigail (Emma Stone), která na dvůr přijela prosit o práci služebné poté, co její rodina zbankrotovala. Sarah ji z lítosti přijala. Netuší však, že by ctižádostivá Abigail mohla ohrozit její roli královniny favoritky. Zatímco tedy Abigail díky oblibě panovnice rychle stoupá společenským žebříčkem, od Sarah se začíná přízeň odvracet. A to nemůže zůstat bez odplaty.

Na DVD a Blu-ray od 29.5.2019 | CSFD: 71% , IMDB: 7,6/10 | Koupit ZDE

LEGO® příběh 2

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou.

Na DVD a Blu-ray od 29.5.2019 | CSFD: 68% , IMDB: 6,8/10 | Koupit ZDE

Robin Hood

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky.

Na DVD a Blu-ray od 29.5.2019 | CSFD: 46% , IMDB: 5,3/10 | Koupit ZDE

Raubíř Ralf a internet

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“.

Na DVD od 22.05.2019 | CSFD: 71% , IMDB: 7,1/10 | Koupit ZDE

Cena za štěstí

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku.

Na DVD od 15.05.2019 | CSFD: 43% , IMDB: 4,3/10 | Koupit ZDE

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou.

Na DVD od 15.5.2019 | CSFD: 65% , IMDB: 6,7/10 | Koupit ZDE

Zloději

Osamu je gastarbajtr, který si přivydělává kradením v obchodech. Do řemesla zasvěcuje i svého syna. Oba žijí v provizorním domě na periferii a s dalšími členy domácnosti tvoří rodinu, na které je podivné mnohem více než jen způsob obživy. Do rutiny krádeží zasáhne holčička, která si osaměle hraje v mrazu na balkoně. Osamu se rozhodne, že vzít si dítě, které rodiče zanedbávají, není zločin. Jeho čin vede k odhalení tajemství uvnitř rodiny zlodějů a zpochybnění toho, co vlastně pod pojmem rodina rozumíme. Koreedův film je citlivým, vrstevnatým a rafinovaným dramatem o bezpodmínečné lásce a důstojnosti chudých.

Na DVD od 13.5.2019 | CSFD: 83% , IMDB: 8,0/10 | Koupit ZDE

Chlapec, který se stane králem

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět.

Na DVD a Blu-ray od 8.5.2019 | CSFD: 50% , IMDB: 6,0/10 | Koupit ZDE

Mary Poppins se vrací

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep).

Na DVD a Blu-ray od 8.5.2019 | CSFD: 60%, IMDB: 6,9/10 | Koupit ZDE

Najednou jsme rodina

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy! Pete s Ellie se musí s notnou dávkou humoru naučit, co znamená být rodič, aby svým novým ratolestem vytvořili opravdový domov.

Na DVD a Blu-ray od 8.5.2019 | CSFD: 70%, IMDB: 7,4/10 | Koupit ZDE

Přes hranici

Gloria (Gina Rodriguez) míří do Tijuany v Mexiku, aby navštívila svou nejlepší kamarádku, která se tu účastní místní soutěže o královnu krásy. Během večírku v baru ale její přítelkyni někdo unese a samotná Gloria se zaplétá do nebezpečné hry mezi CIA, DEA a charismatickým, ale bezcitným šéfem drogového kartelu. Gloria, která v sobě objevuje netušené schopnosti, musí ve snaze zachránit svou kamarádku všechny obehrát. Neobejde se bez lstí, vynalézavosti a síly.

Na DVD a Blu-ray od 8.5.2019 | CSFD: 57%, IMDB: 5,4/10 | Koupit ZDE