Víkendové tržby: Dumbo je kasovním zklamáním

Ušatý slon Dumbo vstoupil do kin a protentokrát zamíchal s pořadím nejvýdělečnějších filmů uplynulých dnů. Jak si oproti němu vedly již déle promítané snímky jako kupříkladu Captain Marvel či Peelův psychologický horor My?

  1. místo – Dumbo: 45 milionů, novinka
  2. místo – My: 33,6 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – Captain Marvel: 20,5 milionů, 4. týden v žebříčku
  4. místo – Five Feet Apart: 6,3 milionů, 3. týden v žebříčku
  5. místo – Unplanned: 6,1 milionů, novinka
  6. místo – Kouzelný park: 4,9 milionů, 3. týden v žebříčku
  7. místo – Jak vycvičit draka 3: 4,2 milionů, 6. týden v žebříčku
  8. místo – Hotel Mumbai: 3,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – A Madea Family Funeral: 2,7 milionů, 5. týden v žebříčku
  10. místo – The Beach Bum: 1,8 milionů, novinka

Dumbo otevřel za 45 milionů. Že jsme čekali více? Rozhodně. I tak se ale stává světovou jedničkou a “pochlubit“ se může celosvětovými 116 miliony. Samotný Disney bezpochyby očekával tržby mnohonásobně vyšší. Původní odhady se pohybovaly okolo 50 až dokonce 60 milionů vydělaných dolarů během otevíracího víkendu v USA. Nelze se však čemu divit. O Dumbovi, tedy remaku, který vychází z jedné z nejstarších Disney pohádek, se povětšinou hovoří jako o průměrném snímku.

Captain Marvel, nejnovější Marvel film, si tento víkend odnáší třetí místo s utrženými 20,5 miliony dolarů. Mnohem zajímavější je ten fakt, že celosvětově hovoříme již o částce 990,6 milionů. Tím pádem zbývá necelých 10 milionů a první miliarda bude překonána. Můžete tedy očekávat, že příští týden vás budeme informovat o tom, že 21. marvelovka, Captain Marvel, překročila další milník. Zajímavostí je, že svými globálními tržbami předhonila dokonce i Spider-Mana s podtitulem Homecoming, což jí celkově řadí na 7. místo nejvýdělečnějších filmů z MCU univerza.