Pokračování Pokémon: Detektiv Pikachu je na cestě

Zbývá něco málo přes 3 měsíce, než nám do kin vstoupí očekávaný Pokémon: Detektiv Pikachu, v němž hlavního animovaného hrdinu dabuje Ryan Reynolds, a už se začínají rodit zprávy o plánovaném druhém dílu.

Je tomu opravdu tak. Tvůrci ještě nedostali zpětnou vazbu k prvnímu dílu, a přesto už se za našimi zády kutí díl další. Hlavní myšlenka je samozřejmě pečlivě utajována, nicméně scénáře se chopí Oren Uziel, chlapík, který se podílel na scénáři k 22 Jump Street. V poslední době se však dostal i k vyhlíženým filmům jako jsou noví Muži v černém: Globální hrozba nebo Sonic. Na druhou stranu pyšnit se rozhodně nemůže posledním příspěvkem do tajemné trilogie The Cloverfield Paradox, který byl přinejlepším dosti průměrný.

Těžko říct, zda se tvůrci budou nést na vlnách Detektiva Pikachu, nebo zda se budou věnovat úplně jiným pokémonům než právě bleskovému Pikachuovi. Patrné je to již z názvu, Detektiv Pikachu je pouze podtitul a je tedy možné, že se tu buduje nové filmové univerzum.

Jestliže jste fanoušky pokémoních příběhů, bezpochyby odpočítáváte dny zbývající do 9. května. Detektiv Pikachu rozhodně ale zabaví i ty, kteří o pokémonech slyšeli například pouze díky mobilnímu trendu Pokémon Go.