Reboot Resident Evilu dostává režiséra

S videoherními adaptacemi to nebývá slavné. Ta nejznámější a asi nejúspěšnější je vlastně paradoxně i nejméně věrná předloze, tedy té v podobě populárních a kultovních her od studia Capcom. Přesto (nebo právě proto) se sága s původem ukrajinskou herečkou Millou Jovovich v titulní roli dočkala hned šesti dílů. Přestože vloni Poslední kapitola ságu uzavřela, nikdy neříkejme nikdy, a tak tu máme restart. Tedy reboot. A už víme, kdo jej dostane na starost!

V Constantine Films zjevně nenechají značku ležet ladem, dokud sype, a tak na režisérskou sesli posadí Johannese Robertse. Toho můžete znát zejména díky béčkové hororové slasher vyvražďovačce Oni 2: Noční kořist, či slušnému podmořskému bijáku se žraloky; 47 metrů. Podobně laděných snímků má britský režisér na kontě vícero.

Nová kapitola Resident Evil frančízy se má ubírat novým směrem. Roberts má k filmu napsat i scénář. Očekává se, že produkce nebude zahálet a natáčení by tak mělo začít už během roku 2019 a to s kompletně novým obsazením. S Millou Jovovich tedy nepočítejme. Možná, ale opravdu možná jen co se maličkého camea týče. A ani to není moc pravděpodobné.

Stojí za zmínku, že projekt by měl produkovat James Wan, což chystanému snímku trochu dodává na důvěryhodnosti. Reboot Resident Evilu zatím nemá stanovené datum premiéry.